Tuesday, September 04, 2007

Οίνοι 'πάσσοι'





Επειδή δεν υπάρχουν μόνο οι εκλογές...

Τα σταφύλια λιάζονται για να γίνει απώλεια νερού και άρα αύξηση της περιεκτικότητας σε σάκχαρα και να μας δώσουν έτσι τον επιδόρπιο οίνο βινσάντο, τον απόγονο των αρχαίων "πάσσων".

19 comments:

  1. Καλημέρα!!! Μήπως να το ρίξουμε στο αλκοόλ;

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα!! Κάτι τέτοιο σκέφτηκα και γω... :)

    ReplyDelete
  3. Getting drunk is always fun..
    Being drunk is always fun..
    The morning after sucks...
    Αλλά από το να τρελαθώ με αυτά που βλέπω και ακούω, 1.000.000.000 καλύτερα να πιω το Βόσπορο, να μην καταλαβαίνω τι μου γίνεται.. Και ας ξέρω πως η επόμενη μέρα θα είναι εφιαλτική για το στομάχι μου και το κεφάλι μου!

    ReplyDelete
  4. vinsanto!
    το αγαπημένο μου!
    κράτα μου ένα μπουκάλι αν είναι καλή χρονιά.... :)

    ReplyDelete
  5. River, άσε το μεθύσι για μετά την εξεταστική σου... :)

    Jojo, οι ντόπιοι μιλάνε για καλή χρονιά... Θα σου κρατήσω!

    ReplyDelete
  6. Εγώ να το αφήσω. Αυτό δε μ' αφήνει.. Άσε που με το ποτό πνίγω τον πόνο μου για τα 32 (ναι τελικά είναι 32!) μαθήματα που χρωστάω...

    ReplyDelete
  7. Απ'οτι βλεπω πρεπει να ηταν καλη η σοδια...

    ReplyDelete
  8. River, σε καταλαβαίνω... Ούτε εγώ ήμουν ο καλύτερος φοιτητής... Για την ακρίβεια, ήμουνα χειρότερος από σενα... Πολύ χειρότερος... Αλλά τελικά το πήρα απόφαση και στρώθηκα...

    Πρέζα TV, έτσι δηλώνουν οι ντόπιοι...

    ReplyDelete
  9. Χαίρομαι που το "ακούω"! Δεν αισθάνομαι τύψεις...

    ReplyDelete
  10. Είναι τα κρασιά που πούμε στη νίκη ή να μεθύσουμε την ήττα;

    ReplyDelete
  11. Οίνος ευφραίνει καρδία ανθρώπου!!!
    Θα πρέπει να περιμένετε λιγάκι γιατί ένα καλό Βισάντο θέλει μερικά χρονάκια για να ωριμάσει....
    Εγώ πάντως για τον χειμώνα έχω φροντίσει οπότε Κλέαρχε κανόνισε!!!

    Α! RIVER μην τον πιεις τον Βόσπορο εχεί πολύ σκατό μέσα λέμε.....

    ReplyDelete
  12. An205, εγώ έχω αρχίσει να πίνω το μπουκαλάκι της φωτογραφίας φωτογραφίας

    (δεν μιλάω μεταφορικά)

    ReplyDelete
  13. Κλέαρχε, επειδή δεν κατάλαβα καλά στη βικιπαίδεια, μετά την έκθεση στον ήλιο τα πατάτε τα σταφύλια ή όχι;

    ReplyDelete
  14. Καλά που το επισήμανες, γιατί όντως δεν είναι ξεκάθαρο στην βικιπαίδεια...

    Πάτημα γίνεται, όχι, όμως, με τα πόδια, αλλά με μάγγανο, γιατί για να βγάλει ζουμί τόσο ξεραμένο χρειάζεται πολύ μεγάλη πίεση... Βέβαια τα "δροσίζουν" και λίγο με λίγο κρασί...

    ReplyDelete
  15. Τι λες τώρα..:) Να μην ξαναπώ ότι είναι από τα αγαπημένα μου ε? Το μπουκάλι που είχα πάρει από την πενταήμερη (σοδειάς 1998 ήταν) ακόμα δεν το 'χω ανοίξει.. μας είχαν πει όσο περισσότερο το κρατήσουμε τόσο καλύτερο!
    Cheers!

    ReplyDelete
  16. Wisdom, το βινσάντο ωριμάζει στο βαρέλι... Δεν ξέρω αν κάνει το ίδιο και στο μπουκάλι...

    Καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  17. :-) A, δεν ξέρω.. εγώ αυτό συγκράτησα. Όπως και να 'χει, το αφήνω για μια ιδιαίτερη στιγμή.

    ReplyDelete
  18. Θα το ψάξω... Σου υπόσχομαι απάντηση κάποια άλλη στιγμή...

    ReplyDelete