Friday, March 26, 2010

Το τραπέζι του Ευαγγελισμού... | Annunciation Day's Meal...


Μπακαλιάρος - Σκορδαλιά
Το τυπικό πιάτο της ημέρας του Ευαγγελισμού: Μπακαλιάρος με σκορδαλιά... Κατά την διάρκεια της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής, μόνο σε δύο μέρες επιτρέπεται να φάει κανείς ψάρι: την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων...


Φάβα Σαντορίνης
Φάβα Σαντορίνης...


Βραστά λαχανικά
Βραστά λαχανικά...


Χταποδάκι στα κάρβουνα
Χταποδάκι στα κάρβουνα...


Σουπιά στην σχάρα
Σουπιά ψητή...


Ψητά λαχανικά
Ψητά λαχανικά...


Παντζάρια
Παντζάρια...


Σκορδαλιά
Σκορδαλιά...


Πατάτες τηγανητές
Πατάτες τηγανητές...


Κρασάκι λευκό
Σαντορινιός τοπικός οίνος λευκός...


Μπύρα
Μπυρίτσα...

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι από την ημέρα του Ευαγγελισμού στο εστιατόριο Μαριώ 1 στον Μονόλιθο της Σαντορίνης...


[ENG] The typical Greek meal for the Annunciation Day, which coincides with the celebration of the Greek Revolution of 1821, is fried salted Cod and garlic sauce... During the lent before Easter, there are only two days when a person is allowed to eat fish: the one is the Annunciation Day and the second is Palm Sunday... Photos: [1.] Fried Salted Cod and Garlic Sauce, [2.] Santorini's Fava purée, [3.] Boiled vegetables, [4.] Grilled Octopus, [5.] Grilled Cuttlefish, [6.] Grilled vegetables, [7.] Beet roots, [8.] Garlic sauce, [9.] French fries, [10.] Santorini's local white wine, [11.] Beer. Note: Photos are from restaurant "Mario No. 1" in Monolithos.


Creative Commons License

4 comments:

Studiolum said...

Wow, I fell hungry in the early morning!

offshore said...

Καλημέρα, μας άνοιξες την όρεξη!!!! Τί φαγητά είναι αυτά.

crispy said...

Με τετοια εκλεκτα εδεσματα νηστευω ολο το χρονο!

jojo said...

τι μας κάνεις βρε με αυτά που δείχνεις???
και είναι μόνο 10:56!