Tuesday, October 10, 2006

Γουρούνια!! - Μέρος 1ο

Η αρχή έγινε από το Έψιλον της Ελευθεροτυπίας (Συνήθης πηγή έμπνευσης μου τον τελευταίο καιρό)... Εκεί το διάβασα πρώτη φορά και μου φάνηκε τόσο αστείο ώστε αποφάσισα να το διανθίσω με πρόσθετο "υλικό"... Το είχε πει ο Winston Churchil: "I like pigs. Dogs look up to us. Cats look down on us. Pigs treat us as equals." - "Μου αρέσουν τα γουρούνια. Τα σκυλιά μας θεωρούν ανώτερους. Οι γάτες μας θεωρούν κατώτερους. Τα γουρούνια μας μεταχειρίζονται σαν ίσους.". Η αλήθεια είναι ότι πάντα τα συμπαθούσα... Άσε που είναι το πιο παρεξηγημένο ζώο... Οι σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το γουρόυνι είναι ένα από τα πιο έξυπνα πλάσματα του πλανήτη... Είναι ιδιαίτερα κοινωνικά... Είναι παμφάγα, όπως και ο άνθρωπος... Στην πραγματικότητα είναι σχολαστικά με την καθαριότητα... Εχούν απίστευτη όσφρηση... Σε αντίθεση με πολλά άλλα ζώα, αναγνωρίζουν τα χρώματα... Έχουν ιδιαίτερα σύνθετο ηχητικό λεξιλόγιο και τους αρέσει η μουσική και το παιχνίδι... Οι φήμες τα θέλουν, κιόλας, ιδιαίτερα σεξουαλικά... Πάντως το σίγουρο είναι ότι είναι απίστευτες μουσούδες!! (Τι θα πω και εγώ, άλλωστε είναι γνωστό: "Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μύτη")...


Γουρούνι... Είναι μύθος!!

Είναι γνωστό ότι η Κίρκη είχε μετατρέψει τους συντρόφους του Οδυσσέα σε γουρούνια... (Λέτε από εκεί να προέκυψε το "όλοι άντρες είναι γουρούνια";)







Το γουρούνι στην Λαϊκή μας παράδοση - Παροιμίες - Φράσεις...

Γουρούνι στο σακί θα πάρω;

Θελει και το γουρουνι κουδουνι!

Όλα τα γουρούνια μία μύτη έχουνε...

Το καλό το μήλο το τρώει το γουρούνι

Αν δεις στον ύπνο σου γουρούνι...

Αν δείτε πως ένα γουρούνι κυλιέται στη λάσπη, σημαίνει πως δίνετε πολλά δικαιώματα και θα μειωθείτε ηθικά. Αν ένα γουρούνι σας επιτίθεται αυτό σημαίνει πως θα πάθετε κακό. Αν χαϊδεύετε ένα γουρούνι πάει να πει πως οι σκέψεις σας και οι ενέργειές σας θα σας εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Αν δείτε πως σφάζουν ένα γουρούνι, σημαίνει πως γλυτώνετε από έναν εχθρό, αν το σφάζετε εσείς, το καθαρίζετε και αφού το ψήσατε δείτε να τρώτε κιόλας, αυτό σημαίνει πως θα προκόψετε πολύ στη δουλειά σας και θα έχετε μεγάλα κέρδη που δεν τα περιμένατε. Αν δείτε πως σας σερβίρουν ψητό γουρουνόπουλο αυτό σημαίνει η ζωή σας αυτές τις μέρες θα κυλήσει ευχάριστα.

Το γουρούνι στην λογοτεχνία...

Το καλύτερο: "Η φάρμα των ζώων" (Animal Farm: A Fairy Story) του George Orwell:

"Στο αγρόκτημα του κυρίου Τζόουνς τα ζώα, με επικεφαλής τα γουρούνια, επαναστατούν εναντίον των ανθρώπων και τους διώχνουν. Τα γουρούνια όμως, και ο αρχηγός τους, ο Ναπολέοντας, δεν αργούν να διαφθαρούν από την εξουσία και μια νέα τυραννία παίρνει τη θέση της παλιάς. Το τελικό σύνθημα είναι ''Όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα''."




Τι δεν θα ακούσεις ποτέ ένα γουρούνι να λέει: "Μπες στο ψητό!!"

4 comments:

Anonymous said...

Καλό απόγευμα, Κλέαρχε!
Ευχαριστώ για το λικ, σε πρόσθεσα κι εγώ.

Το ποστ σου δεν ανοίγει από το μόνιτορ.
Πολύ ενδιαφέρον, πάντως!

Anonymous said...

Διόρθωση:
ΛιΝκ
Link

:-D

Klearchos said...

Καλησπέρα, Loreley-lucyluce!! Σε ευχαριστώ πολύ...

Anonymous said...

Είναι αυτό τέχνη???

Αυτό το link σου ξέφυγε Κλέαρχε. Εγώ το βρήκα από τον Μιχαηλίδη στην Eλευθεοτυπία