Wednesday, October 25, 2006

Όπερα "Υπό Κατασκευή"



Άνοιξα την ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και είδα να γράφει "Υπό Κατασκευή"... Για μια στιγμή νόμιζα ότι αναφερόταν σε καινούργιο κτίριο... Δυστυχώς ήταν μόνο για την ιστοσελίδα...

Ως πότε η Αθήνα θα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς Λυρικό Θέατρο; Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης, αλλά και της Βαλκανικής, χωρίς κατάλληλο κτίριο για Λυρικό θέατρο.

Όποιος ενδιαφέρεται:
Εταιρεία για τη Δημιουργία Νέου Κτιρίου Ελληνικής Λυρικής Σκηνής και Ακαδημίας "Μαρία Κάλλας"

2 comments:

Anonymous said...

Τί να την κάνουμε την λυρική στην Αθήνα; Άχρηστη θα είναι!

Μόνο κανά πρωθυπουργό και πρόεδρο δημοκρατίας θα βλέπει πού και πού
για να πειστεί ο έλληνας πως η πολιτική εξουσία είναι κοντά στον πολιτισμό. Α, σίγουρα θα πανε και ένα σωρό άσχετοι νεόπλουτοι για να δείξουν πως δεν είναι και τόσο νεόπλουτοι αλλά πραγματικοί γνώστες της τέχνης.

Επιπλέον τόσα πράγματα ταλανίζουν την καθημερινότητά μας για την λυρική θα νοιαστούμε; Ξέρεις πόσο έφτασε το κολοκυθάκι στην λαϊκή μου θές και λυρική.

Οι παραπάνω απόψεις δεν είναι δικές μου αλλά φοβάμαι πως είναι αυτές που κυριαρχούν στην νεοελληνική κοινωνία.

Προσωπικά θα χαιρόμουν με την δημιουργία Όπερας στην Αθήνα έστω κ΄αν έρθει καθυστερημένα.

ΥΓ

Πριν κάτι μέρες συζητούσα για το θέμα και έμαθα πως στην Τουλόν μια πόλη το πολύ 180.000 έχουν όπερα αλλά εμείς εντώ στό Ελλάντα νιετ καπούτ.

Klearchos said...

Φίλε anarchist, είναι αλήθεια ότι λείπει η συγκεκριμένη κουλτούρα από τον Έλληνα... Αλλά είναι πολύ πιθανόν αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κατάλληλο και μεγάλο κτίριο όπερας στην Αθήνα... Αν υπήρχε, μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά... Κάπως έτσι έγινε και με το Μέγαρο Μουσικής... Χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος πηγαίνει να δει παραστάσεις εκεί...