Sunday, October 29, 2006

Εισακούστηκαν οι προσευχές μου; Τόσο γρήγορα;

Μόλις πριν τέσσερις μέρες έγραψα για την ανάγκη της Αθήνας να αποκτήσει ένα κατάλληλο λυρικό θέατρο... Την Κυριακή διάβασα στο Βήμα την καταχώρηση του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", που αντιγράφω εδώ από την ιστοσελίδα του ιδρύματος:

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει την ευχαρίστηση να ανακοινώσει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την Πολιτεία, χρηματοδοτώντας εξ ολοκλήρου τις μελέτες, την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό τριών μεγάλων εθνικών έργων στο Δέλτα Φαλήρου, σε έκταση περίπου 200.000 τ.μ., με τις πλέον σύγχρονες, διεθνείς προδιαγραφές, τα οποία θα παραχωρηθούν στη χρήση της ελληνικής κοινωνίας και στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης των εγκαταστάσεων από άτομα με ειδικές ανάγκες.

* ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ». Το έργο θα περιλαμβάνει την Εθνική Συλλογή, την αναδρομική και την τρέχουσα Εθνική Βιβλιογραφία και πολλούς άλλους τίτλους, της υπάρχουσας Βιβλιοθήκης. Η Βιβλιοθήκη αυτή θα είναι από τις πλέον σύγχρονες και θα εξυπηρετεί, μέσω Διαδικτύου, χρήστες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

* ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ». Έργο εφάμιλλο των κορυφαίων διεθνών καλλιτεχνικών σκηνών, που θα διαθέτει εξαιρετική ακουστική και τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ». Το έργο προβλέπει τη δημιουργία «πράσινης» ζώνης, όπoυ θα διοργανώνονται ποικίλες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Λόγω του μεγέθους, της πολυπλοκότητας αλλά και των πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση των έργων, θα προηγηθεί η εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης, η οποία θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τις Υπηρεσίες. Εφόσον η μελέτη αυτή -κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος- ολοκληρωθεί με επιτυχία, το Ίδρυμά μας θα είναι σε θέση να δεσμευτεί οριστικά για την υλοποίηση των έργων και να υπογράψει το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με όρους και προϋποθέσεις που θα συμφωνηθούν αμοιβαία με τους αρμόδιους φορείς και θα εξασφαλίζουν την άριστη λειτουργία των έργων.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος από την ίδρυσή του το 1996 (έτος θανάτου του αειμνήστου ιδρυτή του Σταύρου Νιάρχου) έως και σήμερα αναλαμβάνει δραστηριότητες σε τέσσερις, κυρίως, τομείς: κοινωνική πρόνοια, παιδεία, υγεία, τέχνες και πολιτισμό, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε προσπάθειες οι οποίες αφορούν τα λιγότερο προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού και ευνοώντας κυρίως προγράμματα για παιδιά και ηλικιωμένους. Πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως και στηρίζει επίσης επίλεκτα προγράμματα,, πολλά από τα οποία προάγουν, διατηρούν και συντηρούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση.

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2006

ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Sir Dennis Weatherstone
Φίλιππος Νιάρχος
Σπύρος Νιάρχος
Ανδρέας Δρακόπουλος
Donald Harrison
Kurt Arnold

Υ.Γ.: Πόσες ευχές έχω ακόμα;

2 comments:

Anonymous said...

Αν βγαίνουν και έχουν θετικό αίτιο πάρε όσες θες...

Klearchos said...

Έχω αρχίσει να φτιάχνω λίστα!