Sunday, November 26, 2006

Το κάπνισμα μειώνει το βάρος...



...(έναν πνεύμονα την φορά)

Και σας μιλάει ένας πρώην καπνιστής, ο οποίος απέχει από το "άθλημα" εδώ και έξι χρόνια... Και δεν κάπνιζε λίγο... 12 χρόνια... Έως 4 πακέτα την ημέρα...

Διαφημιστική εκστρατεία της Cancer Patients Aid Association.

10 comments:

Anonymous said...

Πώς το έκοψες το ρημάδι;
Είμαι στα 2 την ημέρα και κοντεύω να μη μπορώ να ανέβω τα σκαλιά του σπιτιού μου (γκρρ)

Klearchos said...

Καλημέρα!! Είναι θέμα απόφασης... Τι να πω; Πάντως μέσα σε μια βδομάδα αισθάνθηκα άλλος άνθρωπος...

Stathis said...

Δύο χρόνια κομμένο το ρημάδι, έτρεξα και 5 Μαραθωνίους στο ενδιάμεσο, και τώρα έχω αρχίσει να το ξαναφλερτάρω

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Εξι χρόνια και εγώ κομμένο. Και έχω να πω σε όσους τρέμουν τις συνέπειες ότι τελικά είναι πολύ πιό εύκολο απ'ότι νόμιζα.
Απλά θέλει ωρίμανση στο μυαλό κάποιο χρονικό διάστημα πριν ,με πιθανή μείωση του αριθμού των ημερησίων τσιγάρων.
Αλλά όταν αποφασίζουμε να το κόψουμε το κόβουμε. οχι ημίμετρα.
Καθαρό μυαλό και ηρεμία στη ζωή μας χρειάζεται επίσης. (προβλήματα είχαμε και πρριν ξεκινήσουμε το τσιγάρο και προβλήματα έχουν και αυτοί που δεν καπνίζουν). Στην κυριολεξία η πρώτη εβδομάδα είναι λίγο δύσκολη αλλά μετά όλα αρχίζουν και ροδίζουν, πιστεψτε με. Το ρημάδι επανέρχεται κατά καιρούς στο μυαλό αλλά ξέρετε ποιό είναι το όπλο για μένα?
Το γαμώτο ότι το έχω κόψει τόσο μεγάλο διάστημα και είναι μαλακία να το ξαναρχίσω. Είναι σαν να αδικείς τον εαυτό σου για την όλη προσπάθεια και είναι κρίμα.

Klearchos said...

@Stathis: Δεν αξίζει άκουσε με!!

@Sakis: Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!! Μόνο μαχαίρι μπορεί να κοπεί... Και συμφωνώ με το θέμα της ωρίμανσης... Για καιρό πριν το κόψω είχα αρχίσει στα 10 λεπτά που κάπνισμα ένα να το απολαμβάνω και εννιά να αισθάνομαι τύψεις που καπνίζω... Πάντως έχω πάρει οριστικό διαζύγιο και ούτε θέλω να το δω στα μάτια μου...

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Και κάτι ακόμα.
αν καπνίζεις είσαι εκτός μόδας πλέον. Μιά μόδα που υπήρξε και πάει πιά τελείωσε!!!
ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΑΠΝΟΣ
Δεν ξέρετε πόσο περήφανος νοιώθω όταν κατά καιρούς μου προσφέρουν τσιγάρο και αβίαστα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ευγενικά λέω ΟΧΙ ευχαριστώ ΔΕΝ θα πάρω.
Είμαι ΑμεΑ (άτομο με αναπηρία και ευτυχώς 20 και πλέον χρόνια καπνιστής δεν απέκτησα εμφανή σημάδια προβλημάτων υγείας πάνω σε μιά αναπηρική καρέκλα. Μετα΄το τσιγάρο όμως παίζω καλύτερο αγωνιστικό σκάκι από ότι έπαιζα.Τα εκεφαλικά μου κύτταρα τα νοιώθω ελέυθερα και καλύτερα οξυγονωμένα.
Ασχολούμαι και με το αγαπημένο μου άθλημα το πινγκ πονγκ σε σημείο να κάνω πρωταθλητισμό και η απόδοση΄μου ανεβαίνει προπόνηση με προπόνηση. Και τα χαίρομαι όλα αυτά. Πιστέψτε με. Μιλάμε γιά άλλη ποιότητα ζωής.

Klearchos said...

@ Sakis: Για άλλη μια φορά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο...

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Γεια σου Κλέαρχε ΑΕΚάρα.
Ηταν και ο πατέρας μου τότε στο θρυλικό αυτό παιχνίδι και μικρό παιδί που ήμουνα τότε, ακόμα αντηχεί στ'αυτιά μου από το ραδιόφωνο η θρυλική φωνή του Γεωργίου να μιλάει μόνον για τον Θεο΄της Ελλάδας όταν στα τελευταία δευτερόλεπτα αν θυμάμαι καλά ο Τρόντζος εκτελόυσε τη Σλάβια και έστελνε τους ελληνες στον έβδομο ουρανό ή (cloud9) όπως λένε οι Αγγλόφωνοι¨-)
Χαιρετίσματα και στην όμορφη Σαντορίνη Κλέαρχε που είναι ο κρύφος μου ποθητός προορισμός αν και με πληγώνει με την προσβασιμότητα στα καταλύμματά της, αλλά που θα πάει κάτι θα πετύχω να δω και εγώ ένα ηλιοβασίλεμα κι ας πεθάνω.
Μπορεί και να βρεθούμε να σφίξουμε και από κοντά το χέρι.

Klearchos said...

Γειά σου και σε σένα Σάκη!! Παρότι δεν είχα γεννηθεί τότε ακόμα, μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι ήταν η φωνή του Βασίλη του Γεωργίου. Αν πατήσεις πάνω στο link που έχω κάνει και πας στην ιστοσελίδα του "Σαν σήμερα" θα δεις ότι έχει και ένα ηχητικό ντοκουμέντο, απόσπασμα από αυτή την μετάδοση... Έχει, μάλιστα, και το κομμάτι που μιλάει για τον Θεό της Ελλάδας...
Όσον αφορά την Σαντορίνη, είναι αλήθεια ότι οικιστικά δεν τα πάει και πολύ καλά... Σκέψου ότι σπανίως βλέπεις πεζοδρόμια... Οι πεζοί περπατάνε στους δρόμους με τα αυτοκίνητα... Ειδικά το καλοκαίρι συχνά - πυκνά γίνονται ατυχήματα...
Τόσο καιρό που είμαι εδώ, δεν έχω καταφέρει να πάρω καμμιά καλή φωτογραφία από ηλιοβασίλεμα... Πάντως έχω μία σε αυτό το post: http://klearchosguidetothegalaxy.blogspot.com/2006/07/santorini-sunset-moon-and-view-to-fira.html
Πάντως, αν ποτέ έρθεις στην Σαντορίνη, θα χαρώ να τα πούμε...

Anonymous said...

Αξιότιμε κύριε Αβραμόπουλε,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την απόφασή σας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Είναι κάτι που το περιμέναμε πολύ καιρό να γίνει. Όμως δεν έχω καταλάβει, γιατί το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2008. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Η ομαδική ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Τερλίδου είναι μανιώδης καπνίστρια και κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών καπνίζει με τη σέσουλα. Ούτε πάει το μυαλό της στην ανάγκη ή τη στοιχειώδη υποχρέωση να ζητήσει την άδεια των ασθενών της.

Το «...ιατρείο» της μυρίζει τσιγαρίλα.

Άν η ισχύς της απόφασής σας για την απαγόρευση του καπνίσματος άρχισε από τώρα, θα μπορούσαν ορισμένες δυσμενείς συνέπειες να μετριαστούν.

Κύριε Αβραμόπουλε,

Γιατί καθυστερείτε την εφαρμογή της αντικαπνιστικής απόφασής σας; Επειδή φοβάστε μήπως σας φάνε οι Ελληνάρες, οι τσαμπουκάδες, και αφήνετε την ισχύ της απόφασή σας για να την υποστούνε οι διάδοχοί σας που θα είναι στην εξουσία το 2010 και θα δεχτούν τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και την οργή των ελληναράδων τσαμπουκάδων που μπορούν να ανεβάσουν και να κατεβάσουν κυβερνήσεις για να μην κόψουν το κάπνισμα;