Thursday, March 08, 2007

Βρείτε τις διαφορές...





Νομίζετε ότι υπάρχουν πραγματικά πολλές διαφορές μεταξύ των δύο εικόνων;

Πιθανόν να στεναχωρήσω κάποιους με αυτό που θα πω, αλλά ποτέ οι πλειοψηφίες των φοιτητών δεν είναι υπέρ των καταλήψεων... Οι πλειοψηφίες των γενικών συνελεύσεων, από την άλλη, είναι πάρα πολύ συχνά!!

Η εικόνα της κατάληψης είναι από την ιστοσελίδα www.edopolytexneio.org

12 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Εγώ σταναχωρέθηκα. Όχι επειδή έθεσες τέτοιο θέμα, αλλά επειδή μου θύμισες ότι οι φοιτητές απέχουν. Και η ευθύνη βαραίνει και τους ίδιους τους συνδικαλιστές και κυρίως τις μεγάλες τρεις παρατάξεις που δημιουργούν ή δεν αποτρέπουν αντεγκλίσεις.

32μπιτος said...

οι πολίτες απέχουν...οι φοιτητές απέχουν...ακινησία πολιτική προκαλεί την σημερινή κατάσταση

Anonymous said...

Κλέαρχε,
Το ότι οι πλειοψηφίες των φοιτητών δεν συμμετέχουν και αποφασίζουν άλλοι για αυτούς είτε υπέρ είτε κατά των καταλήψεων, αυτό φανερώνει ότι οι φοιτητές δεν είναι έτοιμοι να παλέψουν για κάτι ή να συμφωνήσουν με κάτι που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι φωτογραφίες που έβαλες όντως δεν έχουν διαφορά, αλλά όχι μόνο στα πανεπιστήμια αλλά και στην κοινωνία μας και στο κράτος μας, διότι με την ίδια λογική που θέτεις, τότε και οι κυβερνήσεις μας οι οποίες στηρίζονται στην ενισχυμένη αναλογική, έχουν απόλυτη σχέση με την πρώτη σου φωτογραφία καθώς δεν είναι ούτε αυτές πλειοψηφικές και η πλειοψηφία δεν είναι απαραίτητο ότι συμφωνεί με αυτά που φέρνει.

Klearchos said...

Θέλω να σημειώσω ότι δεν είμαι εναντίων των αγώνων, όντας και εγώ συνδικαλιστής στα νειάτα μου... Είμαι, όμως, εναντίων των αγώνων που στρέφονται στην πραγματικότητα εναντίων αυτών που τους κάνει ή ενάντια σε άλλες κοινωνικές ομάδες... Υπάρχουν τρόποι δράσης και χωρίς κλείσιμο των σχολών... Και να προσθέσω, επίσης, ότι από την εμπειρία μου οι καθηγητές δεν είναι σύμμαχοι των φοιτητών, όσο και αν περιστασιακά νομίζει κανείς ότι είναι...

Klearchos said...

Καλημέρα σε όλους!!

thegypsy said...

Πολύ εύστοχο και πολύ έξυπνο!
Ευτυχώς ή δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο!
Καλησπέρα:)

Klearchos said...

The Gypsy, καλησπέρα και σε σένα!!

Klearchos said...

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανα στα προηγούμενα σχόλια μου να αλλάξω την ορθογραφία της λέξης, το σωστό είναι "εναντίον" και όχι "εναντίων"... :)

Σοφία said...

Κι εγώ μαζί σου Κλέαρχε...

Klearchos said...

Καλημέρα Σοφία!!

Andreas said...

Ει! Το πανεπιστήμιό μου έκλεισε μόνο πέρυσι τον Ιούνιο και τώρα είμασταν από τους πολύ λίγους που μείναμε ανοιχτοί και δεν χάσαμε την εξεταστική.

Φυσικά είμασταν και οι μόνοι σε όλοι την Ελλάδα που τον Σεπτέμβριο δεν κάναμε διπλή εξεταστική αλλά ότι χάσαμε τον Ιουνίου το χάσαμε, δεν αναπληρώθηκε. Γκρρρρρρ....

Klearchos said...

Ανδρέα καλημέρα!!

Για να μην αγχώνεσαι σου λέω ότι η φωτογραφία είναι από το διαδίκτυο και το νόημα στην ιστορία δεν είναι αν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ήταν ανοικτό ή όχι αλλά εαν οι καταλήψεις είναι επιζήμιες για τους φοιτητές...