Monday, June 04, 2007

"Πρέπει να σκοτώσουμε 1000 ... 100.000 ... ένα εκατομμύριο"


Ο πρώην αρχιραββίνος του Ισραήλ, Mordechai Eliyahu, έγραψε σε γράμμα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι “δεν υπάρχει απολύτως καμία ηθική απαγόρευση ενάντια στην άνευ διακρίσεως δολοφονία πολιτών κατά τη διάρκεια μιας πιθανής μεγάλης έκτασης στρατιωτικής επίθεσης στη Γάζα που θα στόχευε στην παύση της εκτόξευσης πυραύλων”. Στο ίδιο γράμμα, ο πρώην αρχιραββίνος γράφει κάτι που εγώ προσωπικά το θεωρώ ενδεικτικό του τρόπου σκέψης των Ισραηλινών: “Σύμφωνα με την Εβραϊκή πολεμική ηθική, μία ολόκληρη πόλη είναι συνολικά υπεύθυνη για την ανήθικη συμπεριφορά ατόμων. Στην Γάζα ολόκληρος ο πληθυσμός είναι υπεύθυνος επειδή δεν κάνουν τίποτα να σταματήσουν την εκτόξευση των πυραύλων”.

Ακολουθώντας το «παράδειγμα» του πατέρα του, ο γιος του και επίσης αρχιραββίνος, Shmuel Eliyahu, δήλωσε: «Εάν δεν σταματήσουνε αφού σκοτώσουμε 100, τότε πρέπει να σκοτώσουμε 1000 και αν δεν σταματήσουν μετά τους 1000 τότε πρέπει να σκοτώσουμε 100.000 ή ακόμα και ένα εκατομμύριο. Ό,τι χρειάζεται για να τους κάνουμε να σταματήσουν».

Διαβάστε τις δηλώσεις και των δύο στο άρθρο της The Jerusalem Post εδώ.

Ο Mordechai Eliyahu έχει κάνει και άλλες δηλώσεις στο παρελθόν για διάφορα θέματα. Τον Ιανουάριο του 2005 δήλωσε ότι το τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία, το οποίο οδήγησε στον θάνατο σχεδόν 230.000 άτομα, ήταν η τιμωρία του Θεού στα Ασιατικά Έθνη, τα οποία ήταν ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ για την λωρίδα της Γάζας

Και να ’ταν τα μόνα που έχει πει αυτός ο άνθρωπος…. Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ιερουσαλήμ είχε δηλώσει ότι για το Ολοκαύτωμα ευθύνονται οι Αναθεωρητές εβραίοι, όχι βέβαια άμεσα, άλλα έμμεσα, γιατί το κίνημα αυτό ξεκίνησε αρχικά ανάμεσα στους εβραίους της Γερμανίας και αυτό πυροδότησε την τιμωρία από τον Θεό… Διαβάστε την δήλωση του εδώ.

Σημείωση 1: Το άρθρο 33 της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης για την Προστασία των Αμάχων σε καιρό Πολέμου δηλώνει σαφώς ότι “οι συλλογικές τιμωρίες απαγορεύονται. Τα αντίποινα εναντίον προστατευομένων ατόμων και των περιουσιών τους απαγορεύονται”. Το άρθρο 53 της ίδιας Συνθήκης δηλώνει ότι “οποιαδήποτε καταστροφή από τη Δύναμη Κατοχής απαγορεύεται, εκτός από τις περιπτώσεις όπου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις καθιστούν απολύτως απαραίτητη την καταστροφή αυτή”.

Σημείωση 2: Στην δεξιά στήλη του blog μου θα βρείτε ένα banner, το οποίο υπάρχει από τις πρώτες μέρες που έφτιαξα αυτήν την σελίδα και λέει: “Collective Punishment = War Crimes

Σημείωση 3: Κατά την διάρκεια του επιδρομής του Ισραήλ στον Λίβανο, είχα γράψει ένα κείμενο σε τούτη εδώ την ιστοσελίδα, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα είχα γράψει: “Αναμφισβήτητα οι εβραίοι αποτελούν έναν πολύ έξυπνο λαό, δυστυχώς όμως, η υπεροψία τους εξαιτίας της μεταφυσικής τους πίστης ότι αποτελούν τον εκλεκτό λαό του Θεού τούς οδηγεί σε μία θεώρηση του κόσμου όπου αυτοί έχουν δικαίωμα να κρίνουν αλλά όχι να κρίνονται… Το ολοκαύτωμα και η έξυπνη διαχείριση του τους οδήγησε παροδικά στο απυρόβλητο”... Όλα αυτά βάλτε τα μαζί με την πίστη τους σε έναν θεό τιμωρό…

[ENG] Israel's former Chief Rabbi, Mordechai Eliyahu wrote a letter to Israeli Prime Minister stating that, "there was absolutely no moral prohibition against the indiscriminate killing of civilians during a potential massive military offensive on Gaza aimed at stopping the rocket launchings" Furthermore he stated that, "According to Jewish war ethics an entire city holds collective responsibility for the immoral behaviour of individuals. In Gaza, the entire populace is responsible because they do nothing to stop the firing of Qassam rockets". Eliyahu's son, Shmuel Eliyahu, himself chief rabbi of Safad, amplified his father's comments, stating: "If they don't stop after we kill 100, then we must kill a thousand. And if they do not stop after 1,000 then we must kill 10,000. If they still don't stop we must kill 100,000, even a million. Whatever it takes to make them stop". Read about these statements at The Jerusalem Post here.

Part of the English text from DesertPeace.

2 comments:

Anonymous said...

Τι κρίμα να λένε ότι πιστεύουν και στο Θεό.

Σοφία said...

Η πολλή πίστη (στον όποιο θεό) σε τυφλώνει όσο τίποτα άλλο. Διάβαζα χθες όλως τυχαίως ένα άρθρο για την ερμηνεία της πτώσης της Κωνσταντινούπολης από τους τότε πατέρες της εκκλησίας (μας). Ένα γεγονός που εμείς πλέον το βλέπουμε ως απλή υπερίσχυση των αντιπάλων σε μια εμπόλεμη περίοδο, τότε ερμηνευόταν εντελώς μεταφυσικά (έρχεται η συντέλεια του κόσμου, είναι τιμωρία από τον Θεό κ.λπ.). Φυσικά οι ερμηνείες αυτές καθόρισαν τις πράξεις (ή μάλλον την απραξία) των Βυζαντινών, εξού 400 χρόνια σκλαβιάς. Τέτοιου είδους θρησκόληπτες ερμηνείες είναι που επηρεάζουν και τη στάση των Ισραηλινών, μόνο που αυτοί ερμηνεύουν από θέση ισχύος.