Tuesday, June 26, 2007

Τώρα δέσαμε...


Αφού έσωσε το Ιράκ, ήρθε η ώρα και της Παλαιστίνης... Ειδικός διαπραγματευτής για το Μεσανατολικό ο Τόνυ Μπλαιρ!! Δέσαμε...



Και εγώ που νόμιζα ότι οι Αμερικάνοι ήξεραν από παλιά την λύση για το Μεσανατολικό... Θυμάστε την κλασσική ατάκα του Αμερικανού γερουσιαστή και πρέσβη των ΗΠΑ στον Ο.Η.Ε. Warren Robinson Austin; Κάπου γύρω στο 1950 είχε δηλώσει: "Arabs and Jews should settle their differences like good Christians." (Άραβες και Εβραίοι πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους σαν καλοί Χριστιανοί). Ως γνωστόν ούτε οι Άραβες, ούτε οι Εβραίοι είναι Χριστιανοί...

Υ.Γ.: Η φωτογραφία είναι μοντάζ του Peter Kennard. Εγώ, προσωπικά, την είχα πρωτοδεί στο blog της Σοφίας.

[ENG] After he saved Iraq, it is now time for Tony Blair to save Palestine too... Imagine that we thought that things in Palestine were as bad as they could get!!

9 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Καλά μιλάμε φοβερή φωτογραφία. Αλλά κι εσύ να μην έχει κάποια θέση, να βγάζει κι ένα μεροκάματο και ο Τόνι τώρα που αφήνει τον πρωθυπουργικό θώκο;

Σοφία said...

Κι εγώ σήμερα το διάβασα αυτό για τον πρεσβευτή-Blair και στην αρχή νόμιζα ότι είναι ανέκδοτο. Αλλά όχι. Είναι λέει αποφασισμένος να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

Τώρα πέρα από πλάκα, ο Blair είναι χαρισματικός πολιτικός, με ξένες γλώσσες, ευστροφία, ομιλητικότητα, πειθώ κ.λπ. και ίσως δεν θα ήταν κακός στο ρόλο αυτό. Τουλάχιστον θα ξεφύγει από την επιρροή του βλάκα Bush. About time too.

Σοφία said...

Επίσης ευχαριστώ πολύ για το λινκάρισμα :-)

Άβατον said...

Φοβερή η Φώτο!

Anonymous said...

Πώς λύνεις ένα πρόβλημα όταν αφορά στην κατοχή της πατρίδας κάποιου; Υποθέτω ότι λύνεται όταν ο κατέχων αποφασίζει να αποσυρθεί ή όταν τον αναγκάσουν να αποσυρθεί. Ποιό από τα δυό νομίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί στα επόμενα 30 χρόνια, στην Παλαιστίνη ή στην Κύπρο;

Ο Μπλέαρ και πριν από αυτόν ο Μέιτζορ συζήτησαν με τον ΙΡΑ όταν ο τελευταίος σταμάτησε τις ανοησίες με βόμβες που σκότωναν και αθώους περαστικούς και συγκεντρώθηκε στο Σίτι με δυο βόμβες τριών τόνων. Οι μπίζνες μίλησαν και τους είπαν να τα βρουν αλλιώς φεύγουν για Φρανκφούρτη ή Νέα Υόρκη - και τα βρήκαν, σχεδόν. Όσο η Χαμάς στέλνει τους καμικάζι σε πιτσαρίες και λεωφορεία θα βλέπουμε το ίδιο σενάριο για χρόνια.

Από την άλλη δείτε το και έτσι. Τι έχουν να διαπραγματευθούν οι Παλαιστίνιοι με τους Ισραηλίτες. Τίποτα. Το Ισραήλ τα έχει πάρει όλα. Δεν υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ειρήνη σε αντάλλαγμα το σλαμ της Γάζας; Δεν το βλέπω.

Klearchos said...

Δήμο, έχεις δίκιο... Νέος άνθρωπος να πάρει σύνταξη από τώρα...

Σοφία, μπορεί να είναι καλός, ομιλητικός και όλα όσα λες, αλλά πως θα πείσει τους μουσουλμάνους μετά την στάση του στο Ιράκ; Όσον αφορά το λινκάρισμα, υποχρέωση μου... :)

NikosX, παρότι ως Έλλην θέλω μία Κύπρο ελεύθερη, είναι προφανές ότι το πρόβλημα αυτό είναι σημαντικό μόνο στην γειτονιά μας... Αντίθετα το μεσανατολικό είναι ένα πρόβλημα που έχει την δύναμη να "τινάξει" όλον τον κόσμο στον αέρα... Για μένα η τυφλή υποστήριξη της Αμερικής στο Ισραήλ οδηγεί την Αμερική σιγά - σιγά στην "καταστροφή"... Είχα γράψει κάτι σχετικό κατά την διάρκεια του πολέμου του Λιβάνου εδώ.

Καλησπέρα σε όλους...

Σοφία said...

Τους μουσουλμάνους μπορεί να μην τους πείσει, αλλά ίσως καταφέρει κάτι με τους Ισραηλινούς - ακριβώς λόγω της στάσης που κράτησε απέναντι στο Ιράκ. Άλλωστε στην περίπτωση Ισραήλ-Παλαιστίνης, μάλλον οι Ισραηλινοί πρέπει να πειστούν, και όχι οι Άραβες.

thecutter said...

that's got to be a photomontage (due to lighting), but fiction is sometimes truer than ..... truth!

Blair is a disaster from the beginning to the end. He will be a disaster for the Palestinians....

Klearchos said...

TheCutter, it is indeed a photomontage by Peter Kennard...

I am sure that Tony Blair is bad news for the Palestine...