Monday, August 27, 2007

Τρομοκρατικές οργανώσεις πίσω από τους εμπρησμούς...

Ποιοι καίνε τον φυσικό πλούτο της χώρας; Για συνωμοσία πίσω από τους εμπρησμούς μιλάει η κυβέρνηση... Η αστυνομία, πάντως, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική, με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και πιθανές τρομοκρατικές οργανώσεις:

Τρομοκρατική οργάνωση ηλικιωμένων: η αστυνομία εξεταζει το ενδεχόμενο μετά την σύλληψη της 76χρονης που κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια στη Ζαχάρω.

Τρομοκρατική οργάνωση οικοδόμων: θεωρείται πολύ πιθανό από την αστυνομία μετά την σύλληψη 4 ατόμων οι οποίοι με σπινθήρα από τροχό κοπής έβαλαν την φωτιά στην Μεσοράχη Ευβοίας.

Τρομοκρατική οργάνωση αλλοδαπών ανηλίκων: εξετάζεται η σχέση δύο 11χρονων αλβανών με οργανώσεις όπως ο UCK μετά την φωτιά στην Φωλιά Ελευθερών στην Καβάλα.

Τρομοκρατική οργάνωση ηλεκτρολόγων: το ενδεχόμενο είναι έντονο μετά την φωτιά στην Γλυφάδα, η οποία προήλθε από οξυγονοκόλληση που πραγματοποιούσε ένας ηλεκτρολόγος.

Τρομοκρατική οργάνωση χαροκαμμένων πατεράδων: σενάριο που επεξεργάζεται η ΕΥΠ μετά την σύλληψη για την φωτιά στην Πεντέλη του 57 χρονου πατέρα του δασοπυροσβέστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της φωτιάς στο Χαλάνδρι.

Τρομοκρατική οργάνωση κτηνοτρόφων: η ασφάλεια Τρίπολης συνέλαβε και κρατεί έναν 42χρονο κτηνοτρόφο από το Βυζίκι Γορτυνίας ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση για την μεγάλη φωτιά στα Τρόπαια Αρκαδίας.

Η λίστα θα ενημερώνεται με βάση τις εξελίξεις...

45 comments:

Anonymous said...

Oi olympiakoi to kanane gia na peksei o djordjevic sto derby pou htan traumatias

asymetroi psifo pou tous xriazete

Grassagoogoo said...

Σωστός! Και πολλά ακόμα!

Unknown said...

aytes einai 10 apo tis 200 pou mpikan se 2 meres. Oi upoloipes?

ο δείμος του πολίτη said...

Καλά δεν το ξέρεις πάντα οι άλλοι φταίνε. Εμείς είμαστε καλοί, αλλά εκείνοι βρήκαν αυτή την περίοδο και μας επιτέθηκαν. Οι τρομοκράτες είναι του ΣΥΝ; του ΠΑΣΟΚ; τι;

An-Lu said...

'Οχι παίζουμε...τσακάλια!

diastimata said...

Εδώ που τα λέμε, όμως, 147 μέτωπα πυρκαγιών σε μία μέρα, ε, είναι αρκετά...

Σήμερα το πρωί, ο πυροσβέστης διάβαζε τις νέες φωτιές (όχι μέτωπα(. Σταμάτησε στις 26.

Δε θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει σχέδιο. Ας σβήσουμε τους αριθμούς.

Klearchos said...

Ανώνυμε, μου φαίνεται ότι πρέπει να το προσθέσω στα σενάρια συνωμοσίας...

kalimeraellada.gr, καλημέρα!

Zoaki, υπάρχει και αμέλεια πολιτών και εμπρησμοί (για διάφορους λόγους και ειδικά μέσα στην Αθήνα, κυρίως για "πολεοδομικούς" λόγους). Αυτό που αδυνατώ να δω είναι οργανωμένο σχέδιο και συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας...

Δήμο και An-Lu, καλημέρα!

Diastimata, ναι, άλλα έτυχε σε περίοδο "μίνι" καύσωνα να έχουμε 9 μποφόρ άνεμο...

katerina said...

Όλα έγιναν για να έχει να τρώει ψητή γουρουνοπούλα ο κωστάκης.. Την ήθελε όλη για την πάρτη του και επειδή κατάλαβε τι σουξέ έχει το ζωντανό στους κανίβαλους Έλληνες αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα!

Klearchos said...

Μπορεί να ήθελε το γουρουνόπουλο στα κάρβουνα... :)

Καλημέρα river!

katerina said...

Χμ! Όντως... Ξέρεις τι νόστιμο που είναι; Αν και από ότι μου έχει πει ο πατέρας μου υπάρχει διαφορά μεταξύ της γουρουνοπούλας και του γουρουνόπουλου.. 118 κιλά ζυγίζει ο άνθρωπος κάτι θα ξέρει... Και αν κρίνουμε από την εμφάνιση του Κώστα, κι αυτός καλοφαγάς είναι.. Άρα πρέπει να έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις...

Καλημέρα Κλέαρχε! ;)

Anonymous said...

Μην ειρωνεύεστε η κυβέρνηση πήρε προληπτικά μέτρα. Για παράδειγμα απαγορεύτηκε το τραγούδι "ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ" και όποιος τολμήσει να το τραγουδήσει θα κατηγορείται με διατάξεις του τρομονόμου για κακούργημα.
Επίσης απαγορεύονται σεξουαλικές εκφράσεις του τύπου "με ανάβεις", "καίγομαι" κλπ.
Το παν είναι η πρόληψη πλέον και η κυβέρνηση ρίχνει εκεί όλο το βάρος (του Κωστάκη, δηλαδή 118 κιλά)

katerina said...

Λυδία, επίσης απαγορεύτηκαν σκηνές από ταινίες τύπου "Safe Sex": "Καίγομαι, καίγομαι...", ή το προφητικό τραγούδι του κ. Μακρόπουλου "Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" κτλ.
Ο πατέρας μου ζυγίζει 118 κιλά. Και από τις συγκρίσεις, ο Κωστάκης μάλλον ζυγίζει περισσότερο. Έχει βάρος σαν πολιτικός...

Anonymous said...

Για ακόμη καλύτερη πρόληψη απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις σε αλσύλια, πάρκα, κήπους, μπαλκόνια με παραπάνω από 10 γλάστρες.
Επιτρέπονται κατ'εξαίρεση στον Εθνικό Λυγμό της Πάρνηθας οι μετακινήσεις των χαρτόμουτρων του Καζίνο. Αυτές δεν είναι άσκοπες, κάθε άλλο..

katerina said...

Επίσης σάλος έχει δημιουργηθεί από την διαλογή και μερική απαγόρευση συγκεκριμένων επαναστατικών τραγουδιών του κ. Γεωργίου Νταλάρα του τύπου "Η Ελλάδα καίγεται..". Ενώ το γνωστό άσμα "Μη μιλάς, Μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς" προτάθηκε ως ο νέος εθνικός μας ύμνος. Τέλος παρατηρείται οτι ανεβαίνει με ταχείς ρυθμούς στο Ν.1 του top 10 της ifpi, το παλαίμαχο κομμάτι του ιστορικού - ηρωϊκού - επαναστατικού συγκροτήματος Ζιγκ Ζαγκ "Ήρεμα ήρεμα δεν είμαι τρομοκράτης..."

Anonymous said...

river με "έφτιαξες"!
Γέλασα λίγο και είχα μαύρη κατάθλιψη πρωί πρωί. Σ'ευχαριστώ όπως ευχαριστώ και τον Κλέαρχο που μας ανέχεται να "μπουρδολογούμε" στο blog tou.

Klearchos said...

Κάντε δουλειά σας!! :)

Απλά έχει πέσει λίγη δουλίτσα και δεν προλαβαίνω να συμμετέχω...

(Πάντως χαμογελάω)

Anonymous said...

Για να το δούμε και λίγο πιό ώριμα το θέμα βρήκα έναν τρόπο αντίδρασης σε αυτή την καταστροφή. Μικρό πολύ μικρό αλλά κάτι θα βοηθήσει ειδικά αν το κάνουμε όλοι.
Γέμισα το μπαλκόνι μου φέτος γλάστρες, 26 έχω σήμερα, ειδικά για 2 ζαρντινιέρες με βασιλικό πλατύφυλλο είμαι περήφανη γιατί τους πήρα με 3 κλαράκια και τους έχω κάνει θάμνους. Πήρα και μεγαλώνω και μια μέντα που μοσχοβολάει, δεντρολίβανο που ψήλωσε γύρω στους 20 πόντους και θυμάρι που έφερα από την Μυτιλήνη. Αν κάνουμε όλοι πράσινα τα μπαλκόνια και τις ταράτσες ίσως βοηθήσουμε λίγο.
Δώστε καμμιά ιδέα εφαρμόσιμη για ατομική προσπάθεια γιατί αλλιώς δεν βλέπω λύση

katerina said...

Παρακαλώ, παρακαλώ, δεν κάνει τίποτε! Χαχαχα...
Απλά προσπαθούσα να συναγωνιστώ τις δικές σου εύστοχες ατάκες! ;)

Κλέαρχε, καλή δουλειά και ευχαριστούμε που μας έδωσες την αφορμή και το χώρο να "μπουρδολογήσουμε"...

Λυδία αν η κατάθλιψη προκύπτει από τις γνωστές ειδήσεις σε καταλαβαίνω... Μια από τα ίδια..
Αλλά ξέρεις τι λένε: "Στους γάμους κλαίνε και στις κηδείες γελούν..."

Klearchos said...

Λυδία, ο πατέρας μου ως γεωπόνος το κάνει αυτό χρόνια τώρα... Η ταράτσα του σπιτιού στην Αθήνα είναι συνήθως καταπράσινη ή μάλλον κατακόκκινη γιατί είναι γεμάτη μπουκαμβίλιες... Ευτυχώς δεν την έχουν βρει οι "εμπρηστές" ακόμα... :Ρ

River, εγώ σας ευχαριστώ...

Πάντως, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα μου έρχεται στο μυαλό συνεχώς το σαρκαστικό πλακάτ από την διαδήλωση για την Πάρνηθα:

"Ό,τι έγινε - έγινε. Ας χτίσουμε"

katerina said...

Αν όλοι είχαν μια πράσινη ταράτσα, τότε η κατάσταση θα ήταν σαφώς καλύτερη..
Και αν βρε αδερφέ η ταράστα είναι κομματάκι δύσκολη, τότε το μπαλκόνι.
"Λύσεις - Ιδέες" υπάρχουν αρκετές. Το θέμα είναι να τις εφαρμόσουμε..
Από την ανακύκλωση, την ελεγχόμενη δενδροφύτευση, τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι την διαδήλωση! Ναι, ναι τη διαδήλωση. Ως φοιτητές βγήκαμε στους δρόμους για το άρθρο 16. Σαν πολίτες μιας "οικολογικά" κατεστραμμένης χώρας γιατί να μην βγούμε ειρηνικά, πολιτισμένα να διαδηλώσουμε; Έχουμε τίποτε να χάσουμε;

katerina said...

Και για να παραθέσω μια πολυαγαπημένη ατάκα της σειράς "Παντρεμένοι με παιδιά": "If you are going down, then go down big"!
Χανόμαστε που χανόμαστε, ας το κάνουμε με στυλ...

Anonymous said...

Κλέαρχε η μεγάλη μου ντροπή είναι ότι είμαι στέλεχος κατασκευαστικής εταιρίας της οποίας οι ιθύνοντες "τρίβουν" τα χέρια τους για τα νέα οικοπεδάκια σε Μελίσσια,Καρέα κλπ.
Θέλω να τα παρατήσω όλα, να βάζω μποστάνια, να κολυμπάω, να τρώω τα ζαρζαβατικά που θα καταφέρω να καλλιεργήσω και να μεγαλώνω δεντράκια.
Δεν θέλω χρήμα δόξα και life style αλλά δεν έχω και χωραφάκι γόνιμο οπότε το όνειρο μου μοιάζει άποιαστο. Για αυτό η κατάθλιψη river.
Κλέαρχε φιλιά στον μπαμπά σου, είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.
Εσύ γλαστρούλα φύτεψες φέτος;

katerina said...

Λυδία σε καταλαβαίνω περισσότερο απ' ότι νομίζεις. Εμένα η μεγάλη μου ντροπή είναι οτι (μέχρι τις 5 Οκτώβρη τουλάχιστον) ανήκω στον απροετοίμαστο κρατικό μηχανισμό. 1 από 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων (συμβασιούχων και μη) που κατά πλειοψηφία δεν προσφέρει τίποτε στην χώρα...

Anonymous said...

Εντάξει παιδιά ας κάνουμε αυτό που έγραψε ο Κλέαρχος πριν. Αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε ας το απολαύσουμε.
Τελευταία κορυφαία ατάκα του υπουργού Β.Μαγγίνα χθες στο ΑLTER.
Του ζητάνε να σχολιάσει την φράση του Πολύδωρα περί "Ασύμμετρης Απειλής" και λέει το αμίμητο:"Ακούστε με, μην μένετε σε αυτή την έκφραση, στο κάτω κάτω ο Υπουργός (ο Πολύδωρας δηλ) είναι ένας άνθρωπος που έχει να κοιμηθεί μέρες".
Ακόμα γελάω, ή μάλλον κλαυσίγελος είναι.
Κλέαρχε άντε να σε αφήσουμε να δουλέψεις, εμείς κω..βαράμε, εσύ τι φταις;

Klearchos said...

Δυστυχώς αυτές οι δηλώσεις του Μαγγίνα ξέφυγαν της προσοχής μου...
:)

Anonymous said...

Δελτίο Ειδήσεων χθες βράδυ με τον Χατζηνικολάου και στο Panel Αθανασάκης, Τσίπρας και Τριανταφυλλόπουλος. Μόνο ντομάτες δεν του έριξαν όταν το ξεστόμισε

Klearchos said...

Ίσως είχε και αυτός μέρες να κοιμηθεί... :D

Anonymous said...

Άρα έχουν δίκιο, η Κυβέρνηση είναι σε επαγρύπνιση και από το πολύ ξενύχτι δεν ξέρουν τι λένε και πολύ περισσότερο τι κάνουν.
Έχω μείνει ξύπνια 72 ώρες και μετά κοιμόμουν όρθια - αλήθεια- και μάλιστα έβλεπα και έναν παππά στον ύπνο μου. Άσχετο!

katerina said...

Την ασύμμετρη βλακεία αρχίσαμε να την λέμε αϋπνία; Μάλιστα...
Δηλαδή οι πολιτικοί μας δεν πρέπει να κοιμούνται καθόλου! Ε ρε τι τραβάνε οι άνθρωποι... Και εμείς τους κατηγορούμε! Ντροπή μας!!!

Klearchos said...

Εδώ όταν κοιμούνται του καλού καιρού λένε ό,τι θέλουνε...

katerina said...

Πάντως έχω εξήγηση για το όνειρο της Λυδίας! Είδες παππά στον ύπνο σου, γιατί εδώ που φτάσαμε μονάχα ο θεός θα μας σώσει...

Υ.Σ.: Και δεν είμαι και θρήσκα...

Klearchos said...

Λυδία, κάποτε είχα πετύχει στο διαδίκτυο έναν ονειροκρίτη, αλλά επειδή δεν τα πολυπιστεύω αυτά δεν κράτησα το λινκ... Θα ξέραμε τι είναι ο παπάς...

Anonymous said...

Παιδιά, συνέβη ως εξής: Αύπνη για πολλούς λόγους 3 μερόνυχτα και μπαίνω πρωί στο μετρό για να έρθω στο γραφείο. Δεν βρήκα θέση αλλά δεν πτοήθηκα κρατήθηκα από την χειρολαβή και το'ριξα στο ροχαλητό. Όταν έκανε στάση και ξύπνησα κατάλαβα ότι έβλεπα όνειρο πριν γιατί έβλεπα ότι μιλούσα με έναν παππά σε άσχετο με το μετρό τοπίο.
Πάντως γενικά αποφεύγω τον ύπνο, μου φαίνεται τρομερό χάσιμο χρόνου της ζωής μας και κοιμάμαι περίπου 4 ώρες ημερησίως.
Δεν με έχει βλάψει μέχρι στιγμής, δέρμα super διαθέτω και από όσο ξέρω δεν λέω περί ασύμμετρης απειλής όταν είμαι πολύ ξενυχτισμένη.
Μην "κοιμάστε" ρε παιδιά, κάποτε θα κοιμηθούμε αιωνίως..

Klearchos said...

Έχω πιο τρομακτική ιστορία να διηγηθώ... Με πήρε ο ύπνος σε σημείο να δω όνειρο ενώ οδηγούσα (!) από Αθήνα σε Θεσσαλλονίκη... Ευτυχώς ήταν στην ευθεία του Κορινού και για ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα...

Anonymous said...

Κλέαρχε, ασύμμετρη απειλή σε βλέπω..σήμερα το εξήγησε και η Ντόρα: είναι η τεράστια καταστροφή που μπορεί να προκληθεί από μικρά μέσα.
Γενικότερα και από τις φωτό σου που δημοσιεύεις είσαι ασύμμετρα απειλιτικά ωραίο παιδί!
Η καλή σου να μην ρίξει παντοφλιά τώρα, τα ωραία πάντα τα θαυμάζουμε και ως εκεί.

Klearchos said...

Με κάνετε και κοκκινίζω... (άσε που θα μου μείνει και καρούμπαλο από την παντοφλιά)

Anonymous said...

Δεν ξανακάνω τέτοιου είδους σχόλιο για να μην έχουμε απώλειες.
Συγνώμη, θα γράφω σχόλια στο blog σου - όσο μου επιτρέπεις- αλλά κουβέντα ξανά για το "φόνο".
Απλώς δικαιολογήστε με γιατί πήγα διακοπές στην Ερεσό και έκανα Αμάν να δω άντρα και μάλιστα ωραίο. Μόνο ομοφυλόφιλους συνάντησα, λεσβίες φυσικά, παντρεμένους και ηλικιωμένους. Διακοπές σε μοναστήρι δεν πήγαινα καλύτερα...

Klearchos said...

Συγχωρεμένη, τέκνον μου... :Ρ

katerina said...

Ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση στο φονικό, αλλά θέλω από καρδιάς να κάνω μια δήλωση στη Λυδία. Εγώ τον παππά τον έχω για κακό. Είτε δω στον ύπνο μου είτε στον ξύπνιο μου ρασσοφόρο, με λούζει κρύος ιδρώτας. Όλοι γελάνε μαζί μου γιατί αλλάζω πεζοδρόμιο και φτύνω στον κόρφο μου. Είναι από τα ελάχιστα πράγματα που με φρικάρουν. Αν ήμουν στη θέση σου, θα μ΄είχε ακούσει όλο το μετρό από τις κραυγές τρόμου...

ralou said...

Τρομοκρατική οργάνωση :
Κράτος-Που-Ανήκει-Στην-ΕΕ
Και νομίζει ότι διακυβέρνηση της χώρας και φροντίδα για τους πολίτες του είναι, κάθε τέσσερα χρόνια, να στήνει κομψά προεκλογικά κέντρα και να ζητάει την ψήφο μας.

Μην ψάχνεις περισσότερο!
Αυτός είναι ο φταίχτης!

Klearchos said...

Καλημέρα σε όλους!!

katerina said...

Καλημέρα!!!

Klearchos said...

Καλημέρα και σε σένα River!

Anonymous said...

Καλημέρα !
river το μόνο που φοβάμαι είναι ο πονόδοντος και οι κατσαρίδες (αυτές πάντα τις λέω "ακατανόμαστες" και όλοι πια ξέρουν τι εννοώ γιατί με τρομάζει ακόμα και το όνομά τους). Οι ρασσοφόροι δεν με τρομάζουν αν ντύνονται έτσι απο στυλ, αν όμως προσπαθούν να μου περάσουν "πνευματικά" μηνύματα, sorry δεν τα λαμβάνω.

Klearchos said...

Καλημέρα Λυδία!