Monday, October 22, 2007

Κοιτώντας τον χάρτη...

Βρέθηκα χθες μέσα στο τραμ, στην Αθήνα, στην διαδρομή από Γλυφάδα στο Σ.Ε.Φ.. Μέσα στο τραμ βρίσκονταν καμιά δεκαριά άτομα - έδειχναν Άγγλοι - οι οποίοι φορούσαν μεν πολιτικά με εξαίρεση ένα πανομοιότυπο αθλητικό μπουφανάκι σε μπλε και μαύρο χρώμα.

Κάποια στιγμή, λίγο πριν το τέρμα στο Σ.Ε.Φ. ένας επίσης ξένος τύπος, που μέχρι τότε έδειχνε άσχετος με τους υπόλοιπους, σηκώνετε, ανοίγει έναν χάρτη και κατευθύνεται προς έναν από αυτούς με τα πανομοιότυπα μπουφανάκια... Του δείχνει τον χάρτη και τον ρωτάει αν ξέρει που βρίσκονται... Την ίδια στιγμή του δείχνει ένα σημείο στον χάρτη - για την ακρίβεια δίπλα στον Λυκαβητό - και του λέει ότι εκεί νομίζει ότι βρίσκονται... Ο τύπος αντιδρά και του λέει: "Όχι, μάλλον βρισκόμαστε εδώ" και του δείχνει ένα σημείο κοντά στην Ακρόπολη. Μετά συνεχίζει και δείχνοντας σημεία στον χάρτη, του λέει "Πριν περάσαμε αυτό και αυτό...". Το θέμα είναι ότι είτε κοιτούσαν χάρτη του Λονδίνου είτε της Αθήνας το ένα και το αυτό... Άλλα αντ' άλλων...

Και εκεί που μιλάγανε αποκαλύπτεται μέρος της κάρτας που είχε κρεμασμένη στον λαιμό του ο ένας από τους τύπους με τα μπουφανάκια και καταλαβαίνω ότι είναι Ιρλανδοί... Και τι άλλο θα μπορούσαν να είναι... Ο μοναδικός λαός που μετά τις 9 το πρωΐ δεν είναι σε θέση να καταλαβαίνει τίποτα... Ποίοι άλλοι πίνουν μπύρα για πρωϊνό και βάζουν αλκοόλ μέχρι και στον καφέ τους;



Θυμήθηκα ένα καρτποστάλ που μου είχε στείλει η γυναίκα ενός Ιρλανδού συναδέλφου και η οποία, με φόντο το σκίτσο ενός προβάτου με γουρλομένα μάτια, έγραφε:

"Ireland: The place where men are men and sheep are worried"...


Υ.Γ.
: Από σήμερα θα είμαι και εγώ ξένος σε ξένη χώρα... Στις 09:40 πετάω για Σόφια...

6 comments:

zisis said...

Χα-χα! Σωστός! Βάλε όμως και τους Ρώσους με τις βότκες....

Μ said...

Καλό ταξίδι Κλέραχε και καλή αρχή! Ελπίζω να ΄παίρνεις μαζί και την κυρία Κλεάρχου, αλλιώς θα σε μαλώσω...

Σοφία said...

Πολύ γέλιο!! Οι Ιρλανδοί πρέπει να είναι ο πιο χάχας λαός της Ευρώπης. Μόνο για γλέντια και μεθύσια κάνουν. Αφού ήταν στη σωστή πόλη, πάλι καλά να λες.

Καλή τύχη εκεί στα ξένα, και να μην μας ξεχάσεις ;-)

Anonymous said...

Γεια σου, Κλέαρχε! Πρέπει να έχετε φτάσει ήδη, ε; Πάρε ένα τηλέφωνο με την πρώτη ευκαιρία, περιμένω! Καλώς ήρθατε και καλή διαμονή στη χώρα μου! Κρίμα που δεν είμαστε στην ίδια πόλη!

Anonymous said...

Το περίεργο ήταν που δεν είχαν και κόκκινες μύτες :)

Καλημέρα Κλέαρχε, να έχεις μια όμορφή μέρα

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Τους γνλωρισα σε τουρνουα που βρέθηκα στο Δουβλίνο πριν από 1.5 χρονο.
γιά Βόρειοι είναι τρομεροί!! πίνουν Γκίνεςς συνέχεια σαν εθνικό ποτό που είναι πολύ ευγενικοί και εξθπηρετικοί, και μόλις ακόυσουν ότι είσαι Ελληνας πάντα έχουν μιά καλή κουβέντα να πουν για την Ελλάδα.

Κλέαρχε αν κατάλαβα καλά λείπεις Βουλγαρία?
Σου έυχομαι το καλύτερο με τη δουλειά σου και γρήγορα πάλι Σαντορίνη και κοντά μας.