Monday, December 10, 2007

Εικόνες από την Βιέννη... Τελευταίο




Το μουσείο Kunsthistorisches της Βιέννης. Το άγαλμα του καβαλάρη που διακρίνεται στα δεξιά ανήκει στο σύμπλεγμα του αγάλματος της Μαρίας Θηρεσίας, μητέρας της Μαρίας Αντουανέτας. Μπροστά στο μουσείο είχε στηθεί μια Χριστουγεννιάτικη αγορά...





Το Café Sirk, στο ξενοδοχείο Bristol, δίπλα από την Όπερα της Βιέννης... Το όνομα του καφέ προέρχεται από τον Auguste Sirk, ο οποίος είχε νοικιάσει τον χώρο στις αρχές του αιώνα και πουλούσε πολυτελή ταξιδιωτικά είδη. Δοκιμάστε την malakofftorte (μαλακόφτορτε)!





Το μουσείο μοντέρνας τέχνης στα MuseumsQuartier (τέσσερα μουσεία στον ίδιο χώρο). Δεν μπορώ να πω... Γύρισα όσα περισσότερα μουσεία μπορούσα... Και να μην θες, όταν μαθαίνεις ότι έχεις την ευκαιρία να δεις μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Πικάσο με έργα από 150 μουσεία όλου του κόσμου, έκθεση με τους Γερμανούς εξπρεσιονιστές, έκθεση του Andy Warholl και άλλες μικρές και μεγάλες θεματικές εκθέσεις δεν θα πάς; Πάντως, στο μουσείο μοντέρνας τέχνης, παρά το πολύ αίμα που έβλεπες σε ορισμένα επίπεδα, εντύπωση μου έκανε το έργο Die Amme του Peter Dittmer. Ένα σύστημα αυτοματισμού, το οποίο με τεχνητή νοημοσύνη αλληλεπιδρά με το κοινό μέσω κάποιων μόνιτορ. Εσύ του γράφεις διάφορα και αυτό είτε σου απαντάει είτε κάνει διάφορες ενέργειες... Όταν, μετά από πολύ κουβέντα του γράψαμε ότι είναι καιρός να φύγουμε άρχισε να παίζει μια λυπητερή μουσικούλα...







Η ξενάγηση τελειώνει με δύο συμπλέγματα, από τα πολλά που μπορούσες να δεις στην Βιέννη...

[ENG] Photos from Vienna: 1. Kunsthistorisches museum 2. Café Sirk 3. Museum of modern and contemporary art 4./5. Statue Complexes.

1 comment:

Anonymous said...

Mia aporia kyrie Kapoutsh: To 33% tou "ntopiou (fanerws omws, mh ghgenous plhn omws) ply8hsmou" endedymenou thn wraiotathn tourkikhn manthlan sthn Viennhn, sto Prater ktl., den ypepese sthn antilhpsh sas??