(ή πράγματα που μας λείπουν από την Σαντορίνη τώρα που είμαστε στα ξένα, εκτός από την θέα στο ηφαίστειο...)
Η Μαρμίτα είναι ένα από τα δύο πιο αγαπημένα μου εστιατόρια στο νησί (το άλλο είναι το 1800 στην Οία)... Βρίσκεται κρυμμένο στον παραδοσιακό οικισμό του Μεγαλοχωρίου, στην κεντρική πλατεία κοντά στο καμπαναριό με το ρολόι. Είναι ανοιχτό, συνήθως, την περίοδο μεταξύ τέλη Φεβρουαρίου και μέσα Νοεμβρίου...
Λατρεύω τις γαρίδες με σάλτσα από σαφράν και μαστίχα Χίου, ενώ ποτέ από το τραπέζι μου δεν λείπει η πρασόπιτα. Για επιδόρπιο μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο σουφλέ σοκολάτας που κυκλοφορεί στο νησί...
Πρόσωπα του μαγαζιού; Ο Χρύσανθος (ο σεφ), ο Ανδρέας και ο Ντίνος... Μοναδικό μειονέκτημα; Η έλλειψη θέας προς το ηφαίστειο...
Σημείωση: Με βάση την διοργάνωση των "χρυσών σκούφων", τα πέντε καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης είναι τα "Κουκούμαβλος" (Φηρά), "Σελήνη" (Φηρά), "1800" (Οία), "Saltsa" (Φηροστεφάνι) και "Vendema" (Μεγαλοχώρι), από τα οποία ο Κουκούμβαλος πήρε φέτος - για έβδομη συνεχόμενη χρονιά - χρυσό σκούφο.
[ENG] Restaurant "Marmita" at Megalochori of Santorini, Greece. One of my favourite restaurants on the island...
2 comments:
Tέλεια επιλογή!
Εχω δοκιμάσει και τα τρία πιάτα.
Δύσκολα ξεχωρίζω το καλύτερο, αλλά αυτό το σουφλέ σοκολάτας....πωωωωω...κυριολεκτικά όνειρο!!
Την επόμενη φορά θα φάω ένα και για σένα...με μεγάλη μου χαρά!
Να σου στείλω την διεύθυνση μας να μας ταχυδρομήσεις κανένα; Συστημένο και κατεπείγον!! :D
Post a Comment