Thursday, May 22, 2008

Eurovision 2008 - Ο δεύτερος ημιτελικός...


Τέλειωσε και ο δεύτερος ημιτελικός της Γιουροβίζιον, οπότε μάθαμε πλέον ποιοι θα είναι αντίπαλοι μας στον τελικό του Σαββάτου...Από τον δεύτερο αυτόν ημιτελικό μπορώ να πω ότι ξεχώρισα τα τραγούδια "Hero" της Σουηδίας, με την Charlotte Perrelli και το "Romanca" της Κροατίας των Kraljevi Ulice & 75 Cents, η οποία γενικά φέτος παίζει πολύ το σλόγκαν "η μεσόγειος όπως ήταν κάποτε", όπως λέει και η διαφημιστική της εκστρατεία στο CNN και η οποία, πρέπει να παραδεχτώ, εμένα με έχει πείσει και την έχω βάλει ψηλά στην λίστα των μελλοντικών μου ταξιδιών...


Έκπληξη για μένα ήταν ότι δεν πέρασε το "Dj take me away" της Βουλγαρίας με τους Deep Zone & Balthazar, το οποίο -τελικά- ακούγεται ευχάριστα, αλλά καμία σχέση με το περσινό τους που με είχε ενθουσιάσει. Εντυπωσιακή σκηνική παρουσία οι Τσέχες, αλλά μήπως χρειάζονταν και φωνή; Δεν τους έλειπε κάτι; Μπράβο στην Κύπρο που επέμεινε Ελληνικά, αλλά το τραγούδι δεν έλεγε τίποτα, ούτε σε λόγια ούτε σε ρυθμό, ήταν και η τραγουδίστρια φανερά τρακαρισμένη, οπότε...

Πολύ γρήγορα, από τον δεύτερο ημιτελικό πέρασαν οι : Ουκρανία, Σουηδία, Αλβανία (συμπαθητικό κομματάκι, μου έκανε καλή εντύπωση όταν το άκουσα και χάρηκα που πέρασε στον τελικο), Κροατία, Ισλανδία, Γεωργία, Δανία, Λετονία, Πορτογαλία, και Τουρκία, ενώ αποκλείστηκαν οι Λιθουανία, Ελβετία, Τσεχία (από φωνή...), Λευκορωσία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Μάλτα, Κύπρος, και Former Yugoslavian Republic of M. (καλά δεν την γράφω την ακατανόμαστη;). Στον τελικό του Σαββάτου θα συμμετέχουν, λοιπόν, οι: Σερβία (νικήτρια χώρα), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία (οι μεγάλοι 4), Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Ελλάδα, Ισραήλ, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία (από τον 1ο ημιτελικό), Ουκρανία, Σουηδία, Αλβανία, Κροατία, Ισλανδία, Γεωργία, Δανία, Λετονία, Τουρκία και Πορτογαλία (2ος ημιτελικός).

Τα αποτελέσματα τελικού και ημιτελικών εδώ...


[ENG] From the second semi-final of the Eurovision Song Contest 2008, I liked the songs of Sweden, Bulgaria and Croatia, who plays generally this year the moto "the mediterranean as it once was", as their advertisement at CNN says. Unfortunately, from the three of them, Bulgaria didn't make it to the finals. Nice song was also the song from Albania.

4 comments:

beniamin η δωδέκατη said...

Πέρασε κ η Ισπανία κ η Ρωσία;;
Τώρα είμαι σε δίλημμα..Να ψηφίσω κουλτούρα ή έρωτα;;

Klearchos said...

Τι να σου πω; Τέτοιο δίλημμα!! Πως να δώσω απάντηση; :)

Σοφία said...

Η Ισπανία δεν πέρασε, ήταν μέσα με τα μπούνια λόγω που πληρώνουν πολλά $$$ στην EBU.

Η Βουλγαρία έχασε πολύ από το ντύσιμο. Αν ήταν ντυμένη πιο φυσιολογικά, μπορεί και να την βλέπαμε στον τελικό ;-)

H Σουηδία μου άρεσε κι εμένα, πολύ δυνατή ερμηνεία και ωραίο ποπ κομμάτι. Επίσης πολύ καλή ήταν η Ουκρανία. Οι υπόλοιποι ήταν ελαφρώς το χάος. Εκείνη που δεν καταλαβαίνω πώς πέρασε στον τελικό είναι η Δανία. Εντελώς αδιάφορο (για μένα) το τραγούδι τους.

Lily said...

Σήμερα να δούμε! Εγώ δεν έχω ιδέα τι πρόκειται να γίνει! Μου άρεσε και της Μάλτας, που δεν πέρασε, γενικά τον δεύτερο ημιτελικό τον βρήκα λίγο απρόβλεπτο! Ευτυχώς που πέρασε η Πορτογαλία. Θεϊκό το τραγούδι, δεν πειράζει που η τραγουδίστρια είναι λίγο ευτραφής! Όταν γίνει διάσημη θα φτιάξει και σώμα, χαχαχα! Περίμενα και Ελβετία να περάσει και πάλι την πάτησε. Anyway, ίδωμεν απόψε!