Friday, August 01, 2008

Οι υπερασπιστές της Στάρα Ζαγόρα...


Defenders of Stara Zagora Memorial Complex

Το Μνημείο των Υπερασπιστών της Стара Загора (Στάρα Ζαγόρα), των Βούλγαρων εθελοντών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην Μάχη της Στάρα Ζαγόρα, στις 31 Ιουλίου του 1877, μία από τις πιο σκληρές μάχες του Ρωσο-Τουρκικού πολέμου του 1877-78, ο οποίος οδήγησε στην απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ανεγέρθηκε το 1977 στην συνοικία Самара (Σαμάρα) της πόλης, για τα εκατό χρόνια από την μάχη.



Defenders of Stara Zagora Memorial Complex

Οι Βούλγαροι εθελοντές είχαν ως σημαία λάβαρο που τους είχε δωθεί από τους κατοίκους της Ρωσικής πόλης Σαμάρα και προοριζόταν αρχικά για την λεγόμενη "Εξέγερση του Απριλιου". Τελικά, όμως, μετά από έξι ώρες σκληρής μάχης, παραδόθηκαν κάτω από την πίεση του πολύ μεγαλύτερου Τουρκικού στρατού. Τις επόμενες τρεις ημέρες η πόλη έζησε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της καθώς οι Τούρκοι την έκαψαν και άρχισαν να σφάζουν τον πληθυσμό. Οι νεκροί των ημερών αυτών από την Στάρα Ζαγόρα και τις γύρω περιοχές έφτασαν κοντά στους 14.500.



Defenders of Stara Zagora Memorial Complex

Στο σημείο που ανεγέρθηκε το μνημείο ήταν το αρχηγείο των υπερασπιστών της πόλης. Τα αγάλματα έξι Βούλγαρων στρατιωτών και ενός Ρώσου αξιωματικού αντιπροσωπεύουν τις έξι μονάδες εθελοντών οι οποίες είχαν τεθεί κάτω από Ρωσική διοίκηση.



Defenders of Stara Zagora Memorial Complex

Η 50 μέτρων ύψους κατασκευή, στην οποία φτάνεις ανεβαίνοντας εκατό σκαλοπάτια, απεικονίζει το λάβαρο της Σαμάρα που ανεμίζει.


Defenders of Stara Zagora Memorial Complex Defenders of Stara Zagora Memorial Complex View of Stara Zagora

Σύνδεσμος σε χάρτη / Link to Map: 42° 26' 1''N, 25° 39' 13''E


[ENG] The "Defenders of Stara Zagora Memorial Complex" is dedicated to the soldiers died during the battle of Stara Zagora, one of the first major battles of the Russian-Turkish Liberation War, that took place on July 31st, 1877. After a six-hour fight, Russian soldiers and Bulgarian volunteers surrendered to the pressure of the enemy army that greatly outnumbered them. The town then lived its greatest tragedy, as it was burned down and razed to the ground during the following three days.
[BUL] Мемориалът Бранителите на Стара Загора.

Digg my article

Share

Creative Commons License

5 comments:

An-Lu said...

Εντυπωσιακό το μνημείο...

ο δείμος του πολίτη said...

Συνεχίζεις να διδάσκεις και να φωτογραφίζεις βλέπω. Τι πιο ευχάριστο από ένα ταξίδι που απαθανατίζεις με το φωτογραφικό φακό.

Σοφία said...

Ενδιαφέρουσα κατασκευή.

Klearchos said...

An-Lu και Σοφία, είναι χαρακτηριστικό δείγμα Σοβιετικού Ρεαλισμού... Έχω δει πάρα πολλά τέτοια εδώ.. Που να δείτε το Μνημείο των 1300 χρόνων Βουλγαρικής Ιστορίας στο Σούμεν!!

Δήμο, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια...

Klearchos said...

(Θα το δείτε σε λίγο καιρό)