Monday, September 22, 2008

Η γέφυρα του Ловеч (Λόβετς) | The bridge of Lovech


The bridge of Lovech

Το Ловеч (Λόβετς) είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Βουλγαρίας... Βρίσκεται στην βόρειο τμήμα της χώρας, περίπου 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σόφια... Το στολίδι της πόλης είναι η πανέμορφη Покрития мост (Ποκρίτιγια μοστ - Σκεπαστή γέφυρα), πάνω από τον ποταμό Осъм (Όσαμ) που διασχίζει την πόλη...

The bridge of Lovech

The bridge of Lovech

Τα πολύ παλιά χρόνια πάνω από το ποταμό υπήρχε μία γέφυρα, η οποία καταστράφηκε από τις βαριές πλημμύρες του 1872. Τότε οι κάτοικοι της πόλης ζήτησαν από τον διάσημο μάστορα Никола Фичев (Νικολά Φίτσεβ), γνωστό με το παρατσούκλι Колю Фичето (Κόλιου Φιτσέτο) να φτιάξει μια καινούργια γέφυρα. Όλοι οι κάτοικοι είχαν συνεισφορά στο χτίσιμο της γέφυρας αυτής... Οι πιο φτωχοί παρέχοντας προσωπική εργασία και οι πιο πλούσιοι δίνοντας χρήματα και πληρώνοντας τους εργάτες. Η κατασκευή της γέφυρας τελείωσε το 1874, είχε μήκος 84 μέτρα και πάνω σε αυτήν υπήρχαν 64 μαγαζάκια...

The bridge of Lovech

Την νύχτα μεταξύ 2 με 3 Αυγούστου του 1925, η γέφυρα καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Το 1931 στην θέση της κτίστηκε νέα μοντέρνα γέφυρα, αλλά τελικά το 1981 ξεκίνησε η κατασκευή της σημερινής γέφυρας με πρότυπο την γέφυρα του Κόλιου Φιτσέτο.

The bridge of Lovech

Η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 1982 και αρχιτέκτονας ήταν ο Теодор Златев (Τεοντόρ Ζλάτεβ). Η σημερινή γέφυρα έχει μήκος 106 μέτρων και εξυπηρετεί 14 μαγαζάκια..


Σύνδεσμος σε χάρτη / Link to Map: 43° 7' 57''N, 24° 42' 59''E


[ENG] Lovech is one of the most beautiful cities in Bulgaria. It is situated about 150 km northeast of Sofia... The most impressive construction in the city is the covered bridge. The bridge was originally constructed by the famous Bulgarian master builder Kolyu Ficheto. It was destroyed by a fire at the night between 2nd and 3rd August 1925. It was replaced by a modern one in 1931 and later, in 1981-1982, by a reconstruction of Kolyu Ficheto's design. Architect of the last construction is Teodor Zlatev.
[BUL] Покритият мост в Ловеч.

Digg my article

Share

Creative Commons License

3 comments:

Anonymous said...

μαγική η γέφυρα, μαγικός και ο τρόπος που την χειρίστηκες

Glockenspiel said...

wow..amazing
...I am from Lovech :) Thank you :)

Unknown said...

Ah, iperoha- pio sihna prepi na pigeno eki, aksizi.. Dropi pou kai apo Voulgaria eimai:-)