Η καινούργια παραγωγή λιαστής ντομάτας ξεκίνησε στην Σαντορίνη...
...κι εγώ απέσπασα από την Άννα, την γυναίκα του Μιχάλη του "Μπελά", το μυστικό για το καταπληκτικό λιαστό ντοματάκι που φτιάχνει: "ρίγανη από την Ανάφη"!
Ο κυρ. Μιχάλης μου είπε ότι κοιτάζει να κόβει τις ντομάτες όταν έχει βοριά... σε ξηρό καιρό, δηλαδή, και τις αφήνει στον ήλιο για τρεις - τέσσερις μέρες... Δεν πρέπει να έχει υγρασία εκείνες τις μέρες, γιατί αν έχει υγρασία δεν γίνονται καλές...
Το μαγαζάκι του κυρ. Μιχάλη του "Μπελά", θα το βρείτε στον δρόμο για το "φανάρι" (ο φάρος της Σαντορίνης).
Ο κυρ. Μιχάλης μου είπε ότι κοιτάζει να κόβει τις ντομάτες όταν έχει βοριά... σε ξηρό καιρό, δηλαδή, και τις αφήνει στον ήλιο για τρεις - τέσσερις μέρες... Δεν πρέπει να έχει υγρασία εκείνες τις μέρες, γιατί αν έχει υγρασία δεν γίνονται καλές...
Το μαγαζάκι του κυρ. Μιχάλη του "Μπελά", θα το βρείτε στον δρόμο για το "φανάρι" (ο φάρος της Σαντορίνης).
[ENG] The new production of sun-dried tomatoes started on Santorini... and I extracted from Anna, the wife of Michalis "Mpelas", the secret for her delicious sun-dried tomatoes: "oregano from Anafi island"!!
4 comments:
Ομορφιές!!!
Καλημερα.Εξαιρετικο εδεσμα το ανυδρο τοματακι της Σαντορινης αλλα και δυσευρετο εδω στην Αθηνα.
I like to eat sun dried tomatos. Nice
I was lucky... My wife wanted sun-dried tomatoes to make a pizza to eat during England - USA... I went to Michalis "Mpelas" to buy and I saw there that the are making the new production... :)
Post a Comment