Wednesday, January 10, 2007

Η πιο αστεία διαφήμιση για το Παρίσι!!



Σε ελεύθερη μετάφραση: "Στις Βερσαλλίες σου συμπεριφέρονται σαν σε βασιλιά" (Στην Λαιμητόμο!! Στην Λαιμητόμο!!)

Είχα καιρό να γελάσω τόσο!! Είναι η πιο αστεία διαφήμιση που έχω δει για το Παρίσι...

Είναι από το site "C'est so Paris" για την Τοπική Επιτροπή Τουρισμού της Paris Ile-de-France. (Μα καλά χρειάζεται το Παρίσι διαφήμιση;;). Στο site μαθαίνεις πως να συμπεριφέρεσαι σαν αληθινός Παρισιάνος... Και η ατάκα: "You do not need to speak French to understand Parisians or to blend into the crowd" (Δεν χρειάζεται να ξέρεις Γαλλικά για να καταλάβεις τους Παρισιάνους ή για να αναμιχθείς με το πλήθος).

Προσωπική εμπειρία: Είναι η ομορφότερη πόλη που έχω δει... Αυτό ήταν και το συμπέρασμα από το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε Αυστρία και Ιταλία... Καμία πόλη δεν πλησιάζει καν το Παρίσι... Θα μπορούσα να ζήσω άνετα σε αυτή. Και ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο Παρίσι δεν αισθάνθηκα ούτε μία στιγμή ξένος!!

11 comments:

Anonymous said...

Δεν εχω παει. Αρα, εχω εμπιστοσυνη σε σενα!
Καλη Χρονια!

Anonymous said...

Δεν λέω, πολύ ωραία πόλη αλλά μην ξεχνάς ότι σχετική υγρασία > 90% είναι σύνηθες φαινόμενο.

32μπιτος said...

πολυ ομορφο το Παρισι αλλα προτιμω βορεια Γαλλια, countryside Νορμανδια αυτες οι ακτες ειναι το κατι αλλο....

srm1033 said...

Μου την σπάνε τα Γαλλικά.Και οι Γάλλοι. Και η κουζίνα τους. Μου αρέσουν όμως οι Louis Vuitton.:)))

ο δείμος του πολίτη said...

Είναι μια πόλη υπέροχη. Βέβαια σε τόση έκταση και με τόσο πλούτο και βέβαια με μία κουλτούρα που δεν την κατανοούμε (βαθιά πολιτική και σχολαστική, με μόρφωση δύο φορές υψηλότερη από τη μέση ελληνική) κάθε πόλη γίνεται όμορφη. Έμεινα εκεί 18 μήνες χωρίς Έλληνες (μόνος ένας μαλάκας) και ήμουν υπέροχα. Σαν Έλληνα με αγκάλιασαν (αν ήμουν Αφρικανός ή Μουσουλμάνος) είναι άλλο θέμα. Κανένα πρόβλημα θρησκευτικής ταυτότητας. Μόνο να τους σέβομαι (όχι σαν οικοδεσπότες -όπως θέλουν δικοί μας ρατσιστές-, αλλά σαν ανθρώπους).

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

και για μένα είναι σκοπός μελλοντικού ταξιδιού. Εχει στυλ η πόλυ μου έχουν πει κι άλλοι. πάντως ενω περίμενα στην Κοτ Νταζουρ να έχω πρόβλημε με τα αγγλικα όπωε γενικά φημολογείται δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και πήρα αμέσως απάντηση σε αγγλικά. Από πρόσβαση Κλέαρχε το Παρίσι (για ΑμεΑ εννοώ ) πώς πάει. Μέσα μεταφοράς κλπ? Το μετρο μία φίλη μου πάντως παρότι τεράστιο είναι άθλιο και ούτε να το προσπαθήσω.
Τι λές?

Klearchos said...

N.ago, πίστεψε με... Καλή Χρονιά!

Товарищ безымянный, υποπτεύομαι ότι δεν περάσατε καλά στο παρίσι στις γιορτές... Με πληγώνετε!!

32μπιτε... Με πιάνεις αδιάβαστο... Δεν ξέρω από κει καθόλου...

Convinced!! Τρελαίνομαι για τα Γαλλικά... Για μένα είναι μία από τις πιο ερωτικές γλώσσες... Και έχω πάθει πλάκα με την κουζίνα τους... Εξαιρώ, φυσικά, το foie gras (για αυτό έχω γράψει σε άλλο ποστ).

Δήμο, νομίζω ότι υπάρχει αρκετή ανεκτικότητα και με τους μουσουλμάνους... Υπάρχουν πολλοί Μαροκινοί (και Μαροκινές) στο Παρίσι και δεν είδα να έχουν κανένα πρόβλημα...

Σάκη, η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα γλώσσας... Σε αντίθεση με την Αυστρία που δεν σου μίλαγε κανένας σε άλλη γλώσσα πριν Αυστριακών... Το αστείο είναι ότι η μόνη λέξη που έβρισκες στα Αγγλικά ήταν "Information" σε κάτι πίνακες ανακοινώσεων, αλλά όταν πλησίαζες κοντά μόνο Αυστρικά έβλεπες... Όσον αφορά τους ΑμεΑ, νομίζω ότι δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα... Τουλάχιστον στο κέντρο του Παρισιού δεν τους είδα να παρκάρουν στις γωνίες με τις ράμπες... Δεν παίρνω και όρκο βέβαια...

Alitovios said...

Στην Κωνσταντινούπολη έχεις πάει; Αυτή είναι για τα δικά μου γούστα η ομορφότερη πόλη.

Klearchos said...

Δεν έχω πάει άλλα έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια. Έχω μια φίλη - ελληνίδα που ζει μόνιμα εκεί - που μου έχει πει χιλιάδες φορές να πάω, αλλά δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα... Πάντως πολύ σύντομα θα το κάνω το ταξίδι... Σαν προσκυνητής...

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ευχαριστώ για την πληροφορία Κλέαρχε. Ετσι πιστέυω και εγώ στο πάνω του εδάφους Παρίσι δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα.
Η γυναίκα μου είναι από την Αγκυρα και έχω πάει στην Πόλη και έχω μείνει τρείς μέρες στο Ταξιμ. Ενα μήνα να έμενα δεν θα τη χόρταινα. Δεν έχω ξαναδεί τε΄τοιο χρόμο σε πόλη και τέτοια πολυπληθυσμικότητα. Σκέτο σταυροδρόμι πραγματικά. Τόσο φιλική για μας τους Ελληνες. Πήγα με αυτοκίνητο και η οδογηση είναι πολύ δύσκολη κα πραγματική εμπειρία χρειάζεται μεγάλη προσοχη΄. Οι Τούρκοι είναι σκέτα καρντάσια. Πουθενά δεν αισθάνεσαι ξένος και ούτε αυτοί αισθάνονται ότι απευθύνονται σε ξένο.
Οταν μπήκα στην Αγία Σοφία (το όνειρο΄μου) δεν θα ξεχάσω τι αισθάνθηκα. Κάτι σαν να αιωρούμαι στον αέρα. Εκανα τον Σταρό μου ακούμπησα το μεγάλο μπρούτζινο πόμολο της μεγάλης δίφυλλης πόρτας στον κυρίως ναο και μπήκα.
Ηταν περιόδος ανακαίνησης του τρούλου τότε και μέσα στη κεντρική σκαλωσιά υπήρχε ασανσερ για να ανεβοκατεβάζει τους εργάτες.
Τοπ Καπί. Θέλεις δυό μέρες να το χορτάσεις. Και άλλα πολλά!!
Κλέαρχε να πας το συντομότερο.

Klearchos said...

Με την πρώτη ευκαιρία...