Saturday, May 05, 2007

Αποκλειστικό: Το αίτιο της εξέγερσης των φυλακισμένων!!

Ανακάλυψα τον πραγματικό λόγο πίσω από τις εξεγέρσεις των φυλακισμένων των προηγούμενων ημερών!!

Όλα ξεκίνησαν όταν έμαθαν τι παίζει στην Καλιφόρνια... Λοιπόν, σε κάποια μέρη της Καλιφόρνιας, αν συλληφθείς για κάποιο μικρό αδίκημα και είσαι υποχρεωμένος να εκτίσεις την ποινή σου στην φυλακή, μπορεί να ανακαλύψεις ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα... Αρκεί να είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις ένα μικρό ποσό καθημερινά... Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα Pay-to-stay (Πλήρωσε για να μείνεις)... Για 75 με 127 δολάρια την ημέρα, έχεις το δικό σου δωματιάκι - με κανονική πόρτα παρακαλώ - με το κινητό σου και το φορητό σου.... Α, και μπορούν να σου φέρνουν και σπιτικό φαγητό οι δικοί σου άνθρωποι... Και σε αποκαλούν και "πελάτη" όχι "κατάδικο"!!


Οι φυλακές είναι ιδιωτικές και συνήθως έχουν 10 με 30 δωμάτια... Δεν χρειάζονται διαφήμιση γιατί είναι συνήθως γεμάτες, αν και μία από αυτές είχε ξεκινήσει κάποτε μια μικρή διαφημιστική εκστρατεία με σλόγκαν: "Άσχημα πράγματα συμβαίνουν στους καλούς ανθρώπους"...

Η εικόνα του τυπικού κρατούμενου είναι ο τριαντάρης ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ...

Για να εκτίσεις την ποινή σου εκεί πρέπει να έχεις κάνει μικρό παράπτομα και η αίτηση σου να γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο. Οι διευθυντές των φυλακών διατηρούν το δικαίωμα να μην σε δεχτούν αν δεν θέλουν...

Είναι, λοιπόν, δυνατό να μην εξεγερθούν οι δικοί μας φυλακισμένοι;

Ορίστε, λοιπόν, η λύση για την αποσυμφόρηση των φυλακών!!


Διαβάστε την είδηση από τους New York Times εδώ.
Φωτογραφία από την Monica Almeida/The New York Times.

8 comments:

Anonymous said...

Πολύ καλό ποστ! Και έξυπνος τίτλος...

Klearchos said...

Σε ευχαριστώ, coolplatanos, αλλά εγώ μια μικρή μετάφραση από τα αγγλικά έκανα...

Καλό Απόγευμα!!

ο δείμος του πολίτη said...

Ιδιωτικοποίηση των φυλακών. Εκεί πάμε κι εμείς.

Klearchos said...

Δήμο, έτσι φαίνεται...

an205 said...

Πάντως το χάλι των Ελληνικών φυλακών όπου είτε έχεις σκοτώσει δέκα, είτε έχεις βιάσει, είτε είσαι μέσα για κάλυπτες επιταγές όλοι σε μία φυλακή μας στέλνει σε άλλες εποχές και σε άλλες χώρες!!!

An-Lu said...

Δεν είναι άσχημη ιδέα...βαρέθηκα να πληρώνω ΚΑΙ για τις φυλακές που ΔΕΝ προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω!

Πεφτάγγελος said...

sou'xo kati kalitero...

http://www.knuttz.net/hosted_pages/Austrian-Jailhouse-20070404

;)

Klearchos said...

Καθότι έχω δηλώσει ότι ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο, η λέξη "ιδιωτικοποίηση" προφανώς δεν με τρομάζει... Παρόλα αυτά, στο θέμα της δικαιοσύνης και του σωφρονισμού έχω κάποιες ενστάσεις, οι οποίες προέρχονται από την ίδια λογική από την οποία προέκυψε η φράση:

"Η μεγαλειώδης ισότητα των νόμων που απαγορεύει τόσο στον πλούσιο όσο και στον φτωχό να κλέψει ψωμί για να φάει και να κοιμηθεί κάτω από γεφύρια".

Καλημέρα σε όλους