Sunday, May 13, 2007

Μια Προσευχή για την Eurovision...

Έπεσε, λοιπόν, η αυλαία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision με νικήτρια την Σερβία... Δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με το τραγούδι - όχι ότι δεν είναι όμορφο κομμάτι - αλλά από την στιγμή που δεν κέρδισε η δική μου αδυναμία, η Βουλγαρία, χάρηκα που κέρδισε η Σερβία... Για πολλούς λόγους... Αρχικά γιατί κέρδισε μια βαλκανική χώρα και μια τραγουδίστρια, η Marija Šerifović, που λατρεύει την χώρα μας, αλλά κυρίως, όμως, γιατί κέρδισε μία χώρα που τραγούδησε στην γλώσσα της, αποδεικνύοντας ότι η χρήση ξένης γλώσσας δεν είναι μονόδρομος για την νίκη...



Η επίσημη ιστοσελίδα της νικήτριας εδώ. Οι στίχοι του τραγουδιού "Molitva" εδώ.
Στοιχεία για την τραγουδίστρια μπορείτε να βρείτε στην Αγγλική έκδοση της Wikipedia.

Η Βουλγαρία τα πήγε πολύ καλά και αισθάνομαι και πολύ χαρούμενος που της δώσαμε και το δικό μας 12άρι...



Υ.Γ.: Άλλη μια ήττα για την Άννα Βίσση, η φετινή Eurovision, μια που η νικήτρια είναι φανατική της Δέσποινας Βανδή, της οποίας έχει κάνει και διασκευή σε τραγούδι...

12 comments:

an205 said...

Και ο Σαμπρέλ-ας;;;;
7Η ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...
7.Ελλάδα 139
ΕΝΩ Η ΒΙΣΣΗ
9. Ελλάδα 128

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑΑΑΑΑ ΣΑΛΑΛΑΛΑΛΑ!

Σοφία said...

Πολύ χάρηκα για τη νίκη της Σερβίας, και για την επιτυχία της Βουλγαρίας, όπως και για τον Σαρμπέλ που παρά τη χλιαρή εμφάνισή του, μπήκε άνετα στην 10άδα. Πάντα τέτοια και καλύτερα.

pølsemannen said...

Σοβαρά μιλώντας τώρα, και εγώ χάρηκα για την νίκη της Σερβίας που είπε και το άσμα στην γλώσσα της (επιτέλους!). (Φωνάρα ο γιάπης μάνατζερ)

Λίγο πιο ψηλά θα ήθελα την Βουλγαρία...

Anonymous said...

Μερικοι κανουν λες και η Βισση ηρθε τελευταια...μιζεριαααα...4 χρονια τωρα μια χαρα τα παμε.Καλο το τραγουδακι της Σερβιας τυχερος και ο Σαρμπελ γιατι το επιπεδο φετος ηταν χαλια.Οσο για το αλλη μια ηττα της Βισση ελπιζω να το λες χαριτωλογοντας.

Klearchos said...

An205, εντάξει τώρα, η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός... Σημασία έχει η καλή εμφάνιση... Όπως είχα γράψει και παλιότερα και ο Τζέκινγκς Χαν 4ο βγήκε, αλλά μέχρι και σήμερα όλοι το θυμόμαστε...

Σοφία, άντε του χρόνου πάλι!! Το κείμενο που έγραψες για την νύχτα του τελικού στο μπλογκ σου ήταν όλα τα λεφτά!!

Polsemannen, και εγώ θα ήθελα την Βουλγαρία πιο ψηλά...

Anonymous, είναι προφανές ότι με το υστερόγραφο μου έκανα πλάκα... Πάντως ήμουν ενάντια στην συμμετοχή της Βίσση πέρσυ και το ποσό που ξοδεύτηκε είναι δυσανάλογο με την θέση που πήρε... Πιστεύω ότι στον διαγωνισμό πρέπει να στέλνεις σχετικά νέους καλλιτέχνες... Από την συμμετοχή της, έχω την εντύπωση, ότι η Βίσση έχασε τελικά, δεν κέρδισε!!

Σοφία said...

Εγώ που ήμουν πέρσυ στο ΟΑΚΑ πάντως, την συμμετοχή της Βίσση την θυμάμαι πολύ έντονα. Σηκώθηκε όλο το στάδιο όρθιο και τραγουδούσε μαζί της. Ήταν υπέροχη. Δεν ξέρω πώς βγήκε όλο αυτό στην τηλεόραση, αλλά στο live η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, και οι ξένοι φάνηκαν το ίδιο εντυπωσιασμένοι. Τώρα γιατί τα ΜΜΕ στην Ελλάδα την έθαψαν, δεν θα το καταλάβω ποτέ. Ίσως γιατί μετά τη νίκη της Παπαρίζου νόμιζαν ότι θα νικάμε κάθε χρόνο.

Χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ μου :-)

xalara said...

χαίρομαι που κέρδισε η Σερβία αφού είναι η πατρίδα μου, φυσικά :) το τραγούδι είναι εντάξει, μπορεί να είναι και καλύτερο, όμως σε σύγκριση με όλα τα άλλα που συμμετείχαν είναι θαυμάσιο... κατά τη γνώμη μου πρέπει πάλι να ισχύει όπως παλιά - ότι όλοι πρέπει να τραγουδάνε στις γλώσσες τους... εμένα η Βουλγαρία δε μου άρεσε, όμως φαίνεται πώς στους Έλληνες άρεσε πάρα πολύ - τους δώσατε 12 βαθμούς κι εμάς μόνο 4 - ντροπή :)

Klearchos said...

Και εμείς χαιρόμαστε που κέρδισε η Σερβία, απλά θέλαμε ένα πιο μπιτάτο τραγούδι... Γι' αυτό και ψηφίσαμε Βουλγαρία και Μολδαβία... Πάντως δεν νομίζω ότι οι Σέρβοι, γενικά, πρέπει να έχουν παράπονο από τους Ελλήνες... Σαν αδέλφια σας έχουμε!! ;)

xalara said...

αν αφερέσουμε του υπαλλήλους προξενείων π.χ :) ένταξει ρε, μια παρατήρηση έκανα

Klearchos said...

Δεν φταίνε αυτοί... Η ευρωπαϊκή ένωση φταίει... (την βρήκα την διακαιολογία)

Klearchos said...

Καλημέρα Xalara!!

xalara said...

οκ, άμα το πούμε έτσι :)

καλησπέρα!