Tuesday, January 08, 2008

Φωτογραφική βόλτα με μπατό-μους στον Σηκουάνα... Μέρος δεύτερο




Λίγο πριν αρχίσει το μπατόν να στρίβει, για να πάρει το δρόμο προς την άλλη πλευρά του Σηκουάνα και αμέσως μετά το "νησί του Άστεως" (Ile De La Cite) περνάμε δίπλα από το νησί του Αγίου Λουδοβίκου (Iles St Louis). Η μία από τις γέφυρες που ενώνει το νησί αυτό με την ανατολική όχθη του Σηκουάνα είναι η Pont De Tournelle. Εκεί βρίσκεται και το άγαλμα της Αγίας Γενοβέφας (Γενεβιέβη), προστάτιδας του Παρισιού. Το άγαλμα αυτό έχει φιλοτεχνηθεί από τον γαλλο-πολωνό γλύπτη Paul Landowski, ο οποίος μαζί με τον πολιτικό μηχανικό Heitor da Silva Costa έφτιαξαν το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.




Τελευταία γέφυρα που περάσαμε η Pont De Sully. Η διαδρομή προς την άλλη πλευρά ξεκινά...





Κτίρια στο Ile St Louis.





La Conciergerie, παλιό παλάτι και φυλακές του Παρισιού, πάνω στο νησί του Άστεως (Ile de la Cite). Από εδώ το επαναστατικό δικαστήριο (Γαλλική επανάσταση) έστειλε 2600 φυλακισμένους στην γκιλοτίνα μέσα σε διάστημα δύο ετών... Εδώ ήταν φυλακισμένη και η Μαρία Αντουανέτα πριν την καρατόμηση της...





Κτίρια στο Ile de la Cite.





Το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Pont Des Arts...





Το μουσείο Musee D' Orsay, παλιός σιδηροδρομικός σταθμός. Είναι γνωστό κυρίως για την μεγάλη συλλογή του από έργα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, όπως των Μονέ και Ρενουάρ.





Ο πύργος του Άιφελ...





Και ξανά ο πύργος του Άιφελ... Άλλωστε είναι το πιο φωτογραφημένο αξιοθέατο του Παρισιού...




Και μην νομίζετε ότι το Παρίσι δεν έχει το δικό του άγαλμα της Ελευθερίας. Είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα νησάκι στον Σηκουάνα, το οποίο ονομάζεται Ile de Grenelle. Το άγαλμα ύψους περίπου 30 μέτρων - καμία σχέση με το προτότυπο - ανεγέρθηκε από Αμερικάνους που ζούσαν στο Παρίσι ως ευχαριστώ για το προτότυπο, το οποίο δώθηκε από τους Γάλλους στους Αμερικάνους. Σύμφωνα, όμως, με μια ιστορία που κυκλοφορεί, το άγαλμα αυτό ήταν το μοντέλο Bartholdi για την κατασκευή αυτού της Νέας Υόρκης.

Από το νησάκι αυτό το μπατό ξαναστίβει για να πάρει το δρόμο της επιστροφής...





Μοντέρνο πλοιάριο αραγμένο στην όχθη του Σηκουάνα...





Τα μπατό δεν είναι μόνο για βόλτα... Μπορείτε να δειπνήσετε σε ειδικά διαμορφωμένα μπατό, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την βόλτα στο ποτάμι και τα φώτα του νυχτερινού Παρισιού.





Στο βάθος διακρίνεται το μουσείο μοντέρνας τέχνης Palais de Tokyo.




Pont de l' Alma και τέλος της βόλτας μας...

[ENG] The second part of the cruise in Seine with the well known Bateaux Mouches... The Photos by order: 1. The Statue of Saint Geneviève, the patron of Paris, 2. Pont de Sully, 3. Ile St. Luis, 4. La Conciergerie, 5. Ile de la Cite, 6. The French Institute and Pont des Arts, 7. Musee d' Orsay, 8./9. Eiffel Tower, 10. Paris Statue of Liberty, 11. Modern boat, 12. Bateau - restaurant, 13. Museum of Modern Art "Palais de Tokyo", 14. Pont de l' Alma.

12 comments:

Andreas said...

Αυτό με το άγαλμα της Ελευθερίας το έμαθα τώρα που είδα την ταινία στα ίχνη του χαμένου θησαυρού 2... Έπρεπε να ξέρουμε ότι θα πας εκεί για να μας πεις αν όντως υπάρχει η επιγραφή που διαβάζουν στην ταινία (χιχι).

roidis said...

Μπράβο σου για το ταξίδι και τις φωτό. πρέπει να κυκλοφορήσει κανείς στους δρόμους αυτής της τεράστιας πόλης για να καταλάβει πως δεν υπάρχει όμοιά της στο κόσμο.

diastimata said...

Ευχαριστούμε για τη βόλτα!

Anonymous said...

αγαπητε κλεαρχε, με αυτα τα 2 ποστ που διαβασα σε συνεχειες με εβαλες στο τρυπακι να θελω να παω κι εγω, αν και δεν ξερω αν αθα καταφερνα να τα δω ολα αυτα που ειδες! προς το παρον το ταξιδι του χειμωνα εχει κλειστει, όμως επιφυλασσσομαι γιατι ζήλεψα!

Dream_Rider said...

Όμορφη πόλη το Παρίσι Κλέαρχε, μπορείς να περπατάς και να χάνεσαι μέρες ολόκληρες..

Ξέρεις τί δε μου αρέσει μόνο; Αυτή η μουντάδα και η συννεφιά που έχει συνήθως και που φαίνεται στις φωτογραφίες σου. Ελπίζω, όταν με το καλό ξαναπάω, να δω και πώς είναι να περπατάς στο Παρίσι με ήλιο..

the_sailor said...

Δεν έχω επισκεφτεί το Παρίσι, νομίζω όμως πως θα πρέπει σύντομα να το επιχειρήσω.

Το πίστευα πριν την περιήγηση αυτή, αλλά η τελευταία ενίσχυσε την επιθυμία μου. :)

Klearchos said...

Ανδρέα, δεν έχω δει την ταινία... Αν μου πεις τι λέει η επιγραφή θα δω αν υπάρχει κάτι και στις υπόλοιπες φωτογραφίες που τράβηξα από το άγαλμα...

Ροΐδη, συμφωνώ απόλυτα... Καλή χρονιά!

Diastimata, καλημέρα!!

Lifewhispers, θα επαναλάβω αυτό που είπα αρκετές φορές: είναι η πιο όμορφη πόλη... :)

Dream Rider, επειδή έχω πάει σε διαφορετικές εποχές στο Παρίσι, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι συνέχεια έτσι. Άλλωστε, όπως λέει και το τραγούδι: Paris is very beautiful in May!!

The Sailor, άνοιξε πανιά για Παρίσι σύντομα!! :)

Καλημέρα σε όλους!!

Σοφία said...

Κλέαρχε την ίδια μέρα κάναμε το ταξίδι με τα μπατώ μους μου φαίνεται. Πολύ μαυρίλα!

Η αλήθεια είναι ότι αν πετύχεις το Παρίσι με ήλιο η αίσθηση είναι διαφορετική, αλλά γενικώς κυκλοφορεί πολύ μαύρο σύννεφο στα μέρη τους. Πώς λέμε Αθήνα - καμία σχέση.

Andreas said...

Μπα δεν θυμάμαι τι γράφει αλλά νομίζω ότι ήτανε στην φλόγα της δάδας που κρατάει... Άμα έχεις καμία κοντινή ίσως να γίνει κάτι. Αν και νομίζω ότι στην ταινία ήταν φτιαχτό!!! Πάντως από ότι καταλαβαίνω πρέπει να πέρασες πολύ καλά στο Παρίσι. Σου εύχομαι ακόμα περισσότερες εκδρομές!

CyberEddie said...

Τι τραγουδάει η Αλεξίου?

Ζήλεια μου .........

Klearchos said...

Σοφία, τον Ελληνικό ουρανό δεν τον βρίσκεις πουθενά, αλλά την άνοιξη το Παρίσι είναι πολύ πιο φωτεινό!

Ανδρέα, έχω μερικές κοντινές... Θα τις τσεκάρω...

CyberEddie, καλημέρα!!

Σοφία said...

Εξαρτάται ποια άνοιξη θα πας ;-)