Νόστιμη και γλυκιά με λίγους μόνο σπόρους... Συχνά την φυτεύουν μαζί με βασιλικό για να γίνεται ακόμα πιο γλυκιά... Απορροφά λίγο λάδι και αυτό την κάνει ιδανική για το τηγάνι...
Πιθανότατα πέρασε στην Σαντορίνη από την Αίγυπτο...
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μήνα Ιούλιο.
Υ.Γ.: Και λίγο από Σαντορίνη...
[ENG] The white eggplant of Santorini is a unique vegetable which probably arrived to the island from Egypt at the beginning of the previous century. It has rich taste and mild flesh.
2 comments:
Κάνει ένα μουσακά τέλειο (και το λέω εγώ που δεν μου αρέσει ο μουσακάς)!!!
Και κάνει και καταπληκτική μελιτζανοσαλάτα στα κάρβουνα...
Αν βρεθείς καλοκαίρι στο νησί πήγαινε στην ταβέρνα Καλίστη στον Πύργο και ζήτα μελιτζανοσαλάτα...
Post a Comment