Monday, July 14, 2008

Οι Επτά Λίμνες της Ρίλα


6 out of 7 Rila lakes

Οι Седемте Рилски езера (Σεντεμτέ Ρίλσκι εζερά - Επτά Λίμνες της Ρίλα) είναι ένα σύμπλεγμα από λίμνες, από τις πολλές που βρίσκονται στην οροσειρά της Ρίλα στην Βουλγαρία, σε υψόμετρο από 2095 έως 2535 μέτρα. Η διαδρομή για τις Επτά λίμνες ξεκινάει από το κατάλυμα "Рилски езера" (Ρίλσκι Εζερά - Οι λίμνες της Ρίλα). [Στην εικόνα διακρίνονται οι έξι από τις επτά λίμνες.]



Бъбрека Езеро (The "Kidney" Lake)

Η πρώτη λίμνη που συναντάμε είναι η Бъбрека Езеро (Μπaμπρέκα Εζερό), η λίμνη "το Νεφρό", δηλαδή, λόγω του σχήματος της. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2282 μέτρα και έχει μέγιστο βάθος 28 μέτρα. Η επιφάνεια της είναι 8,5 εκτάρια και ο υδάτινος όγκος της 1.170.000 κυβικά μέτρα.



Окото езеро (The "Eye" lake)

Η επόμενη λίμνη είναι η Окото езеро (Οκότο εζερό), η λίμνη "το Μάτι". Βρίσκεται σε υψόμετρο 2440 μέτρων και είναι η πιο βαθιά λίμνη από το σύμπλεγμα των επτά, με μέγιστο βάθος 37,5 μέτρα. Η επιφάνεια της είναι 6,8 εκτάρια και ο υδάτινος όγκος της 860.000 κυβικά μέτρα.



Сълзата езеро (The "Tear" lake)

Η Сълзата езеро (Σελζάτα εζερό), η λίμνη "το δάκρυ", είναι η λίμνη από τις επτά που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, στα 2535 μέτρα. Έχει μέγιστο βάθος 4,5 μέτρα, επιφάνεια 0,7 εκτάρια και υδάτινο όγκο 15.000 κυβικά μέτρα.



Близнака Езеро ("The Twins" Lake)

Η Близнака езеро (Μπλιζνάκα εζερό), η λίμνη "οι Δίδυμοι" βρίσκεται σε υψόμετρο 2243 μέτρα. Το μέγιστο βάθος της είναι 27,5 μέτρα. Η επιφάνεια της είναι 9,1 εκτάρια και ο υδάτινος όγκος της 590.000 κυβικά μέτρα.



Трилистника езеро (The "Three-Leaved" lake)

Η Трилистника езеро (Τριλιστνίκα εζερό), η λίμνη "το τριφύλλι", βρίσκεται σε υψόμετρο 2216 μέτρα και έχει μέγιστο βάθος 6,5 μέτρα. Η επιφάνεια της είναι 2,6 εκτάρια και ο υδάτινος όγκος της είναι 54.000 κυβικά μέτρα.



Рибното езеро (The "Fish Lake")

Η Рибното езеро (Ριμπνότο εζερό), η λίμνη με τα ψάρια, βρίσκεται σε υψόμετρο 2184 μέτρων και είναι η πιο ρηχή από τις λίμνες με μέγιστο βάθος 2,5 μέτρα. Η επιφάνεια της είναι 3,5 εκτάρια και ο υδάτινος όγκος της 38.000 κυβικά μέτρα.
[Η λίμνη με τα ψάρια χιονισμένη]



Долното езеро (The lower lake)

Η Долното езеро (Ντολνότο εζερό), η "χαμηλή λίμνη", είναι η λίμνη από τις επτά που βρίσκεται στο χαμηλότερο υψόμετρο, στα 2095 μέτρα. Το μέγιστο βάθος της είναι 11 μέτρα. Η επιφάνεια της είναι 5,9 εκτάρια και ο υδάτινος όγκος της 240.000 κυβικά μέτρο. Η λίμνη αυτή είναι γνωστή και ως η Седмото езеро (Σεντμότο εζερό), η "έβδομη λίμνη". Στην λίμνη αυτή συγκεντρώνονται τα νερά από τις υπόλοιπες έξι και από εδώ πηγάζει ο ποταμός Джерман (Ντζέρμαν), ο οποίος είναι παραπόταμος του Στρυμόνα.





Ο χάρτης της περιοχής των λιμνών από την Βουλγαρική Wikipedia.



4 out of 7 Rila lakes

Τέσσερις από τις λίμνες. Από πάνω προς τα κάτω: Долното, Рибното, Трилистника, Близнака.


Wooden Bridge On the road to the last lake Looking at the view... Thistle Rila's flora


Σύνδεσμος σε χάρτη / Link to Map: 42° 12' 10''N, 23° 18' 50''E


[ENG] The Seven Rila lakes in Bulgaria. Photos: [1.] Panoramic view of the 6 out of the seven lakes, [2.] Babreka lake ("The Kidney"), [3.] Okoto lake ("The Eye"), [4.] Salzata lake ("The Tear"), [5.] Bliznaka lake ("The Twin"), [6.] Trilistnika lake ("The Trefoil"), [7.] Ribnoto lake ("The Fish Lake"), [8.] Dolnoto lake ("The Lower Lake"), [9.] Map of the area from the Bulgaria Wikipedia, [10.] 4 out of 7 lakes. From up to down: From up to down: Dolnoto, Ribnoto, Trilistnika, Bliznaka (Partially seen).
[BUL] Седемте рилски езера. Снимки: [1.] панорама, [2.] Бъбрека Езеро, [3.] Окото езеро, [4.] Сълзата езеро, [5.] Близнака Езеро, [6.] Трилистника езеро, [7.] Рибното езеро, [8.] Долното езеро, [9.] Картинка, [10.] Долното, Рибното, Трилистника, Близнака.

Digg my article

Share

Creative Commons License

7 comments:

Γκρινιάρης said...

Αυτές δεν είναι που είχες πάει και το χειμώνα και είχε παντού χιόνια;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Klearchos said...

Είχα πάει τον Μάϊο και ήταν ακόμα παγωμένες... Τότε είχα καταφέρει να φτάσω τις δύο τελευταίες (Ντολνότο και Ριμπνότο). Τώρα τις έφτασα όλες!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα!!

fpboy said...

Απίστευτο μέρος!
Πρώτη φορά το ακούω.
Aπο ''τουριστική υποδομή'' πως είναι τα πράγματα ?

Stylianee said...

Εντάξει, τώρα κατάφερες να μας κάνεις να σκάσουμε από το κακό μας!

Klearchos said...

Fpboy είναι καταπληκτικό μέρος ακριβώς, όμως, επειδή δεν έχει "τουριστική υποδομή"!! Υπάρχουν κάποια καταλύμματα, αλλά είναι απλά υποφερτά... Ειδικά αυτό πάνω στην λίμνη Ριμπνότο, είναι σε απίστευτο σημείο με καταπληκτική θέα, αλλά θα προτιμήσεις να μείνεις έξω παρά μέσα... Βέβαια αυτήν την περίοδο δύσκολο βρίσκεις οτιδήποτε για Σαββατοκύριακο... Για καθημερινή κάτι γίνεται... Πάντως, εμένα μου άρεσαν πολύ περισσότερο τον Μάϊο που ήταν ακόμα παγωμένες έστω κι αν κατάφερα να φτάσω μόνο τις δύο από αυτές...

Estelle, τι να κάνω; Αφού δεν μπορούσα να πάω στην θάλασσα, πήρα τα βουνά!!

Laplace said...

συλλεκτικη αναρτηση!πανεμορφες φωτογραφιες!καλως σε βρηκα φιλε!!

Klearchos said...

Καλωσήρθες Laplace78 και καλημέρα!