Sunday, February 21, 2010

Το τέμενος του Αρτεμίδωρου | Sanctuary of Artemidoros


Το τέμενος του Αρτεμίδωρου του Περγαίου, ναυάρχου του Πτολεμαϊκού στόλου, βρίσκεται στην Αρχαία Θήρα και είναι λαξευτό στους βράχους του Μέσα Βουνού. Ο Αρτεμίδωρος ίδρυσε το τέμενος στα τέλη του 4ου αιώνα, μετά από όνειρο που είδε.

Sanctuary of Artemidoros
Το κεφάλι του Αρτεμίδωρου, ιδρυτή του τεμένους, και ένα δελφίνι, σύμβολο του Ποσειδώνα.



A Lion and an Eagle
Ένας αετός, σύμβολο του Δία, και ένα λιοντάρι, σύμβολο του Απόλλωνα...


[ENG] The Sanctuary of Artemidoros is located in Ancient Thera, Santorini. It was founded by Artemidoros from Pergi, who was admiral of the Ptolemaic fleet. He founded the sanctuary in the 4th century, after a dream he had seen. Photos: [1.] The face of Artemidoros, founder of the Sanctuary, and a dolphin, symbol of Greek God Poseidon, [2.] A lion, symbol of Greek God Apollo, and an eagle, symbol of Greek God Zeus, carved at the rocks.


Creative Commons License

4 comments:

το θείο τραγί said...

Πολύ ενδιαφέρον βρίσκω σε αυτήν σου την ανάρτηση, Κλέαρχε. Πού βρήκες όμως την πληροφορία για τους συμβολισμούς του αετού, του λιονταριού και του δελφινιού; Με ενδιαφέρει πραγματικά η παραπομπή. Καλημέρα. Ο ίδιος.

Klearchos said...

Είναι από το βιβλίο του καθηγητή Αρχαιολογίας Χρήστου Ντούμα (είναι ο διευθυντής των ανασκαφών του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης) "Σαντορίνη - Οδηγός του νησιού και των αρχαιολογικών του θησαυρών"

το θείο τραγί said...

'Α! του Ντούμα. Ευχαριστώ πολύ. Παρακολουθώ πολλές ανακοινώσεις που κάνει αυτός στον ημερήσιο τύπο για τον αιγαιακό πολιτισμό. Και είναι ενδιαφέρουσες. Thanks! Ο ίδιος.

το θείο τραγί said...

Kατά φωνή!