Το τυπικό πιάτο της ημέρας του Ευαγγελισμού: Μπακαλιάρος με σκορδαλιά... Κατά την διάρκεια της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής, μόνο σε δύο μέρες επιτρέπεται να φάει κανείς ψάρι: την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων...
Φάβα Σαντορίνης...
Βραστά λαχανικά...
Χταποδάκι στα κάρβουνα...
Σουπιά ψητή...
Ψητά λαχανικά...
Παντζάρια...
Σκορδαλιά...
Πατάτες τηγανητές...
Σαντορινιός τοπικός οίνος λευκός...
Μπυρίτσα...
Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι από την ημέρα του Ευαγγελισμού στο εστιατόριο Μαριώ 1 στον Μονόλιθο της Σαντορίνης...
[ENG] The typical Greek meal for the Annunciation Day, which coincides with the celebration of the Greek Revolution of 1821, is fried salted Cod and garlic sauce... During the lent before Easter, there are only two days when a person is allowed to eat fish: the one is the Annunciation Day and the second is Palm Sunday... Photos: [1.] Fried Salted Cod and Garlic Sauce, [2.] Santorini's Fava purée, [3.] Boiled vegetables, [4.] Grilled Octopus, [5.] Grilled Cuttlefish, [6.] Grilled vegetables, [7.] Beet roots, [8.] Garlic sauce, [9.] French fries, [10.] Santorini's local white wine, [11.] Beer. Note: Photos are from restaurant "Mario No. 1" in Monolithos.
4 comments:
Wow, I fell hungry in the early morning!
Καλημέρα, μας άνοιξες την όρεξη!!!! Τί φαγητά είναι αυτά.
Με τετοια εκλεκτα εδεσματα νηστευω ολο το χρονο!
τι μας κάνεις βρε με αυτά που δείχνεις???
και είναι μόνο 10:56!
Post a Comment