Wednesday, September 03, 2008

Трещеник (Τρεστενίκ)


Η κορυφή Трещеник (Τρεστενίκ) με υψόμετρο 2020 μέτρα, είναι μια από τις κορυφές της οροσειράς της Ρίλα στην νοτιοανατολική Βουλγαρία. Στην περιοχή του Τρεστενίκ, σε υψόμετρο γύρω στα 1695, υπάρχει τουριστική ζώνη με ξενοδοχείο και διάφορα καταλύματα...



Στον δρόμο για το Τρεστενίκ...
Ο δρόμος για την περιοχή του Τρεστενίκ ξεκινάει από την πόλη Якоруда (Γιακορούντα).

On the road to Treshtenik

On the road to Treshtenik

On the road to Treshtenik



Βόλτα στο δάσος...

Ant colony

Μια τεράστια μυρμηγκοφωλιά φτιαγμένη από πευκοβελόνες... Προσωπικά δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο... Για να πω την αλήθεια, τον λίγο καιρό που μένω στην Βουλγαρία έμαθα να αγαπώ το βουνό και την φύση, και έκανα πράγματα που δύσκολα θα έκανα στην Ελλάδα... Mπορεί να μην έχει το μπλε της Ελλάδας, αλλά σίγουρα είναι γεμάτη πράσινο... Στο δάσος του Τρεστενίκ είδα αλεπού και λαγό και άκουσα ότι στην περιοχή υπάρχουν λύκοι και μερικές φορές εμφανίζονται και αρκούδες...



Трещеник

Трещеник

Μικρά ξύλινα καταλύματα μέσα στο δάσος...



Bulgarian President's company

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Βούλγαρος πρόεδρος, η γυναίκα του και η συνοδεία τους πέρασαν την ημέρα τους στο δάσος. Ενώ κάποιοι φίλοι του ζευγαριού έπαιζαν τάβλι, οι υπόλοιποι απολάμβαναν τις πέστροφες που η Зорка (Ζόρκα), η γυναίκα του προέδρου, είχε πιάσει νωρίτερα στο ιχθυοτροφείο του συγκροτήματος "Сали" (Σάλλυ).



Lumberjacks

Ξυλοκόποι... Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ειδική άδεια (ή έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω) για να κόβουν δέντρα στα οποία πάνω έχει γίνει ειδικό σημάδεμα (γερασμένα ή άρρωστα).


Σύνδεσμος σε χάρτη / Link to Map: 42° 4' 53''N, 23° 37' 35''E


[ENG] Treshtenik is one of the tops (2020m) of the Rila mountains in Bulgaria. At the area of Treshtenik there is also a touristic complex (~1695m alt.) with hotels, lodgements and small wooden houses. Photos: 1./2./3. Images from the road to Treshtenik, 4. Ant colony, 5./6. Wooden houses, 7. On Sunday 31.08, the Bulgarian president, his wife and friends spent the day in the area, playing backgammon and cooking trouts that president's wife, Zorka, earlier cought at the trout farm of complex "Sally", 8. Lamberjacks.
[BUL] Трещеник.

Digg my article

Share

Creative Commons License

No comments: